Familjehacks

Bok av Katarina Byström
TIPS TILL SMÅBARNSFÖRÄLDRAR FÖR ETT ENKLARE FAMILJELIV Vad gör du som förälder när ett monster lurar under sängen, syskonen bråkar eller det har blivit dags att planera kalaset? Livet med barn är fyllt med oväntade utmaningar ? men också med massor av glädje. Familjehacks ? tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är som en peppande och påhittig föräldrakompis. Boken är fullmatad med smarta tips och lekfulla lösningar som hjälper dig att navigera genom den snåriga småbarnsdjungeln, vare sig det gäller snabba hacks på mellanmål eller hur du förbereder familjen på en ny bebis. Författaren Katarina Byström är själv småbarnsförälder, ständigt på jakt efter nya idéer för att skapa en enklare och roligare vardag för familjen. Boken är en inspirerande guide att ha med sig under småbarnsåren och passar så väl föräldrar som mor och farföräldrar och pedagoger. KATARINA BYSTRÖM föddes 1980 och är uppvuxen i Härnösand där hon jobbar som marknadschef på familjeföretaget och driver ett Bed & Breakfast med sin sambo. Tillsammans har de tre barn. På instagramkontot @familjehacks och hemsidan familjehacks.se delar Katarina med sig av sina tips och råd till småbarnsföräldrar. Familjehacks ? tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är hennes debut.
Det här är en suverän bok för alla föräldrar!
Här finns tips på olika smarta hacks som gör livet med barn lite enklare, mer strukturerat eller lite roligare.

Kapitlen är smart indelade i områden som mat, sömn, hygienfix, sjuka barn, syskon samt aktiviteter.
Jag hittar tips lite överallt men aktiviteterna (både inomhus och utomhus) är det jag tycker är mest användbart.

Man kan också följa författaren på Instagram @familjehacks för att få flera tips. Särskilt bra för att få idéer till aktiviteter under de ständiga VAB-dagarna nu under Coronatider.
"Familjehacks" är fullmatad med tips och idéer för att göra vardagen som småbarnsförälder lite enklare. Med korta stycken, tipslistor och inspirerande bilder är den lätt att ta fram och bläddra i vid behov och tillfälle.

Här finns allt från utflyktshacks till recept på ätbar slime och förslag på olika aktiviteter. Behöver du idéer för ett lyckat (och smidigt) barnkalas? Har du ett barn som badvägrar? Ska ni få en till familjemedlem? Som förälder står man ständigt inför utmaningar av varierande grad och behöver hitta sätt att bemöta dessa. Författaren har samlat mängder med förslag, tips och idéer att prova sig fram med eller utveckla så det passar just din familj.

Några tips som jag kommer ta med mig är hur man får leken/aktiviteten att räcka längre och att skapa smart förvaring och organisera i barnrummet. Avsnittet om att ha en bestämd kan-självare kommer jag nog få återkomma till flera gånger

I många delar av boken finns också QR-koder där du enkelt kan ladda ner material att använda dig av. Bland annat inköpslista i form av bilder, sångkort med olika teman och biljetter till hemma-spa.

Har du barn i din närhet? Unna dig boken 🙌🏼