Så gör jag

Bok av Bodil Malmsten
»I Bodil Malmstens värld blir skrivandet till ett äventyr fyllt av ljus och mörker, dramatik och lyckliga stunder av flow. Därför blir Så gör jag till en bok som inspirerar.« | EVA DANDANELLE, SMÅLANDSPOSTEN »Så gör jag är en bok som väcker lust. Jag vill ta tag i skrivandet. Jag vill sätta igång.« | MARIA KÜCHEN, SYDSVENSKAN Du skriver, du har lusten och längtan efter att skriva på riktigt, du vill. Men hur gör man? Den här boken är en lärobok, en handbok med erfarenheter, verktyg, redskap, råd, tips, exempel, goda exempel och avskräckande. Bodil Malmsten har skrivit ett stort antal böcker. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sin arbetsprocess inklusive den helvetesperiod som ingår. Hon skriver om hur hon kommer fram till tonen och strukturen. Om jobbet med förstameningar. Om varför hon skulle vilja skriva om inledningen till sin första roman och redigera om novellsamlingen Undergångarens sånger. I boken ingår kapitel om ord, skiljetecken, korrektur, om att sitta rätt, läsa för att lära, dramaturgi. »Ord, meningar, stycken, får aldrig bara bli. Ett tecken på att en bok är en riktig bok är att ingenting av det som står bara får ha råkat bli.« Så gör jag: Konsten att skriva är rikt illustrerad i färg och innehåller mängder av praktiska råd för det dagliga skrivarbetet - oavsett om du vill bli författare eller bara lära dig skriva bättre. BODIL MALMSTEN har med sina romaner, diktsamlingar och loggböcker blivit en av Sveriges mest folkkära författare. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sina erfarenheter från ett liv av skrivande. »I bästa mening förvaltar Bodil Malmsten arvet efter Montaigne, hans skeptiska, självkritiska, stoiska och essäistiska sökande, aldrig störtsäker, men alltid förundrad över tingens tillstånd. En bok att bli glad och inspirerad av.« | TOMAS LARSSON, ÖSTERSUNDS-POSTEN »Så gör jag är full av goda råd, tips från en som provat det som inte fungerar och det som fungerar.« | MARIA HAMBERG, DALADEMOKRATEN »Få av dagens svenska författare är bättre skickade att ge råd i skrivandets konst än Bodil Malmsten. Så gör jag: Konsten att skriva ger perspektiv, handfasta råd, en generös inblick i en författares vardag. En klok och insiktsfull bok.« | CRISTER ENANDER, TIDNINGEN KULTUREN
4 utgåvor
Välj utgåva
Så gör jag: Konsten att skrivaSvenska - Pocket
ISBN: 9789177010852
Så gör jag: Konsten att skrivaSvenska - E-bok
ISBN: 9789174992243
Så gör jag : konsten att skrivaSvenska - Pocket
ISBN: 9789177819998
Så gör jag : konsten att skrivaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174992151
En inspirerande, vacker, rolig bok skriver på det sätt som var Bodils alldeles unika. Utdrag ur Bodils tidigare böcker, övningar och råd för dem som själv vill skriva.
Bodil Malmsten har ett språk som ingen annan, och här har hon samlat ideer, tankar och texter om skrivandets konst. Boken rymmer både övningar, mer eller mindre att ta bokstavligt, citat och berättelser från Bodils egen skrivkarriär. Genomgående är budskapet om att "gör det på ditt sätt, men gör det bra."

Extremt inspirerande, otroligt personligt och nära - samtidigt informativt och hoppfullt. Full pott, med andra ord.