Tidsväktarna, #1

Häxan och liljan

Bok av Leif Jacobsen och Mats Lerneby
Tidsväktarna - Häxan och liljan är en spännande ungdomsroman där tvillingarna Max och Marie söker efter den försvunna Amanda. De upptäcker att de kan resa i tiden och hamnar i 1500-talets Florens. Snabbt inser de att tidsresan bara är början på någonting större som de inte riktigt förstår. Berättelsen kombinerar historiska platser och personer med action och dramatiska tidsvändningar för att de ska kunna möta alla motgångar och lösa problemen som dyker upp. Under äventyrets gång förstår de att resan till Florens bara är en pusselbit av många som de måste hitta och som ligger gömda i världshistorien. Häxan och liljan är del ett i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen. Om författarna: Leif och Mats träffades första gången på en fotbollsresa, och för att använda en klyscha sa det klick. Förutom ett obotligt intresse för komedigruppen Monty Python är båda mycket intresserade av historia, och var överens om att det saknades historisk spänningslitteratur för barn. Fantasy och science fiction i all ära, men böcker med avstamp i vår egen historia var det värre ställt med. De är lika på många sätt, men också olika, vilket innebär att de utmanar varandras idéer tills de kommer till ett ännu bättre slutresultat som de inte hade kunnat nå på egen hand.
6 utgåvor
Välj utgåva
Häxan och liljanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176974759
Häxan och liljanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176970614
Häxan och liljanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176974742
Häxan och liljanSvenska - Pocket
ISBN: 9789176974001
Häxan och liljanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176974735
Häxan och liljanSvenska - E-bok
ISBN: 9789176975138
En spännande äventyrsberättelse om en skrämmande tid i vår historia. Rekommenderas!

Jag kan erkänna att resa i tiden var något jag drömde om som barn. Men nu när man läser om tidsresor är man allt glad att de inte gick att genomföra… För konsekvenserna känns Alldeles för stora (läs hemska)!

I den här boken får vi träffa på ingen mindre än den världsberömda Leonardo da Vinci. Vi får även träffa de bägge syskonen Marie och Max; men även deras barnflicka Amanda.
Amanda försvinner spårlöst… Eller nja inte spårlöst. Det kommer ett kryptiskt SMS. Men meddelandet som står verkar vara för otroligt för att vara sant.
Samtidigt hos Leonardo da Vinci får han stå emot fördomar inte bara om sin egen person utan även för det han gör och står för.

Olika tidsperioder; ett gemensamt uppdrag. Den stora frågan är… Kommer de att lyckas?
En spännande bok som är den första i serien ”Tidväktarna”. De övriga delarna som finns är:
2) ”Den siste väktaren”
3) ”Trollkarlen”