April April

Bok av Mattias Edvardsson
Planen är rätt enkel, egentligen. Klättra upp i det öppna fönstret i skolan, avfyra geväret, sedan är det över. När hans livlösa kropp faller genom fönstret borde mobbarna förstå vad de gjort, och Hugo behöver inte längre leva med sig själv. Men Hugo blir upptäckt innan han hinner sätta sin plan i verket. Han placeras på ett behandlingshem, där han träffar Julie, Nico och April. Tillsammans med sina nya vänner hittar han sig själv, och viljan att fortsätta leva. "April, April" är en gripande och hoppfull historia som kan läsas av såväl unga som vuxna. Mattias Edvardsson har författat flera hyllade böcker, som älskas av både vuxna och unga läsare. Vid sidan av författaryrket är han även gymnasielärare i svenska och psykologi.
April april är en mörk bok som handlar om hur det kan vara att bo på ett låst behandlingshem. Hugo, som är huvudpersonen i boken har planerat hur han ska dö, men han blir upptäckt och hamnar på ett behandlingshem. På behandlingshemmet träffar han Julie, Nico och April som förändrar hans liv och tankesätt. Förutom att vi lär känna Hugo på djupet, får vi även en stor inblick på hur de andra på behandlingshemmet mår och vi får följa deras historier. Går det att förändra tankesättet med hjälp av andra?
📚
Åldersgrupp: Unga vuxna (14-15+)
Genre: Tonårsdrama
Antal sidor: 264 sidor
Betyg: 🌟🌟🌟🌟⭐️ (4,5)
Förlag: Opal
Författare: Mattias Edvardsson
📚
Jag tycker verkligen om att vi inte bara får följa Hugos historia, för det blir ett helt annat djup i boken när man förstår hur de andra tänker. När man läser April, April så får man ett helt annat perspektiv på hur saker kan vara och hur stor skillnad det kan vara genom olika personers ögon. Det är en väldigt intressant bok, som borde läsas av alla!