Låt barnen komma till mig

Bok av Mikael Bergstrand
Uppföljaren till Bergstrands downloadsuccé Doft av hämnd är en stark nutidsdeckare om gömda flyktingar. Leyla Abdallah är en ung, ambitiös journalist med rötter i Irak. Som nybliven politisk reporter på morgontidningen i Malmö blir ett av hennes första uppdrag att granska det nya kometpartiet Humanistiskt alternativ. Partiet, som också är ett nätverk som gömmer flyktingfamiljer, leds av den pensionerade, folkkära skådespelerskan Josefin Mjörner. Det går starkt framåt i opinionsmätningarna och Josefin Mjörner njuter av att på nytt befinna sig i rampljuset. Partiet använder sig av en gömd flyktingfamilj som symbol. När pappan i familjen plötsligt hittas mördad ställs allt på ända. Är det högerextrema krafter som ligger bakom? Polisen börjar utreda fallet, och genom sitt arbete blir även Leyla Abdallah alltmer involverad. Samtidigt har hon stora problem privat. Hon har hållit pojkvännen Tom hemlig för sina föräldrar i snart två år och nu har han tröttnat på alla lögner och ställer ett ultimatum. Låt barnen komma till mig är en spännande kriminalroman med stark samtidsprägel, delvis inspirerad av den infekterade debatten om gömda och apatiska flyktingbarn. Mikael Bergstrand är journalist och författare från Malmö. Hans signum som skribent är det sociala engagemanget, som avspeglar sig såväl i hans böcker som i hans tidningskrönikor i Sydsvenskan. 2004 utkom hans första kriminalroman. Låt barnen komma till mig är hans debut på Forum och hans andra ljudbok på HörOpp!
5 utgåvor
Välj utgåva
Låt barnen komma till migSvenska - E-bok
ISBN: 9789187301889
Låt barnen komma till migSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789185771752
Flucht ins DunkelTyska - Pocket
ISBN: 9783499254833
Låt barnen komma till migSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137132730
Låt barnen komma till migSvenska - Pocket
ISBN: 9789186615192
Det är mer än tio år sedan som jag läste den första delen om Leyla Abdallah - "Doft av hämnd" (vilket jag gjorde efter att ha träffat författaren under ett författarbesök på min gymnasieskola). Med andra ord mindes jag inte särskilt mycket av handlingen i den, men det gjorde ingenting. Mikael Bergstrand har skrivit "Låt barnen komma till mig" så att den kan stå på egna ben, så att säga. Här och där petade han in små påminnelser om handlingen i förra boken och det gjorde han på ett snyggt och smidigt sätt.

Jag tycker att språket i "Låt barnen komma till mig" var bättre än vad jag minns från "Doft av hämnd", men det kan också vara minnet som spelar mig ett spratt. Handlingen var hur som helst spännande och jag uppskattade hur han fick till de olika vändningarna i slutet. Jag tycker om när författare får mig att tro att jag vet hur allt hänger ihop och sedan smäller mig på fingrarna med en eller flera vändningar, som får mig att inse att jag i själva verket har haft noll koll. Det lyckades verkligen Mikael Bergstrand med och det ska han ha beröm för.

Om du är ute efter spännande underhållning, är det här en bok för dig.