Fiskar ändrar riktning i kallt vatten

Le froid modifie la trajectoire des poissons
Bok av Pierre Szalowski

Den 4 januari 1998 får en elvaårig pojke reda på att hans föräldrar är på väg att skiljas och ber desperat om hjälp från ovan. Den 5 januari 1998 drar den värsta isstorm som Quebec någonsin upplevt in över landet. I naturkatastrofens spår formas nya vänskapsband, och solidaritet och medmänsklighet börjar spira.

En roman med ett enkelt och varmt tonfall som lyfter fram en uppfriskande sida av mänskligheten. En roman fylld av hopp och värme under några centimeter is.

Pierre Szalowski bor i Montreal, Kanada. Han har alltid velat att livet skulle vara ett ständigt äventyr och provat på en rad olika yrken. Han har bland annat arbetat med reklam och pedagogiska dataspel, varit pressfotograf, journalist, chefredaktör för en boxningstidskrift och formgivare. För närvarande är han teve- och filmmanusförfattare. Fiskar ändrar riktning i kallt vatten från 2007 är Szalowskis debutroman och har översatts till ett flertal språk.

"Jag älskar den här boken för den är så rolig och trösterik. Det är en optimistisk bok som man blir lycklig av, inget mindre. LIBRAIRIE FRANCOPHONE, FRANCE INTER

Hela berättelsen om den storm han kanske har framkallat präglas av en humoristisk ton, men rymmer också en övergripande plädering för solidaritet och vidsynthet. Detta är finurligt förankrat i ryssens nerkylda fiskexperiment, vars resultat blir en spegling av människornas beteende: fiskar ändrar riktning i kallt vatten. SMÅLANDSPOSTEN

Det är en fantastisk roman [...] SVT GO'KVÄLL

Fiskar ändrar vatten i kallt vatten är en romantisk komedi man läser med ett leende på läpparna. Berättelsen visar hur människans bästa sidor kommer fram vid kriser, kärleken spirar och fördomar spricker när de kommer fram i ljuset. Trevlig läsning :) LYRANS NOBLESSER (bokblogg)

Som vanligt serverar Sekwa oss en liten godbit med läckert omslag och danskt band. I like! BOKMALEN (bokblogg)

När katastrofen drabbar oss människor kan vi hantera den på olika sätt, det här är en roman om solidaritet och värme som sprider en go känsla omkring sig. Allt berättat med humor och utan att bli alltför smetigt. OCH DAGARNA GÅR... (bokblogg)

Mindre

Den 4 januari 1998 får en elvaårig pojke reda på att hans föräldrar är på väg att skiljas och ber desperat om hjälp från ovan. Den 5 januari 1998 drar den värsta isstorm som Quebec... Mer

8 utgåvor
Välj utgåva
Fiskar ändrar riktning i kallt vattenSvenska - E-bok
ISBN: 9789186480707
Fiskar ändrar riktning i kallt vattenSvenska - Pocket
ISBN: 9789186480585
Fish Change Direction in Cold WeatherEngelska - Pocket
ISBN: 9780857861627
Fiskar ändrar riktning i kallt vattenSvenska - Pocket
ISBN: 9789187648069
Fish Change Direction in Cold WeatherLjudbok
ISBN: 9781471242892
Fish Change Direction in Cold WeatherEngelska - E-bok
ISBN: 9780857868886
Fish Change Direction in Cold WeatherInbunden
ISBN: 9781471348761
Fish Change Direction in Cold WeatherPocket
ISBN: 9781443407038
Det här var en härlig bok om oväntade relationer och mänsklig värme. Huvudpersonen en elvaårig pojke, ber himlen om hjälp när hans liv blir jobbigt. En isstorm drar över Quebec, då uppstår det oväntade vänskapsband bland människorna i kvarteret och staden. Trots den kalla och isiga miljön är det en bok med mycket värme.