Den där dagen

Bok av Kim M. Kimselius

Det är en ungdomsbok som tar upp hur livet för en tonåring plötsligt kan förändras. Att ungdomar inte alltid vill prata om sådant som hänt, varken med en vuxen eller vänner. Kanske är det ibland lättare att bära något inom sig? Även om det inte är rätt sätt att bearbeta en frustration på.

2 utgåvor
Välj utgåva
Den där dagenSvenska - Pocket
ISBN: 9789186485092
Den där dagenSvenska - E-bok
ISBN: 9789186485313
I denna ungdomsbok får läsaren träffa Angelica som är sjutton år. På ett fotbollsläger får hon vara med om en fruktansvärd händelse. Hon vågar inte berätta om det hon upplevt för någon vuxen eller vän, utan håller allt inom sig själv. Läsaren får ta del av hennes känslor och hur psykiskt dåligt hon mår. Hon berättar med starka ord om hur hennes liv var innan fotbollslägret. Hur hon tänkt sig sitt framtida liv, hur trevligt hon hade det med sina vänner, och om hennes funderingar kring studier. Angelica berättar även om sin pojkvän som hon var så lycklig med. Hela hennes liv och alla framtidsplaner gick i spillror bara över en natt. Vad det var som hände får du veta om du läser boken.

Kim M. Kimselius skriver ungdomsböcker som även passar vuxna och den här var jag tvungen att sträckläsa från början till slut. Texten var lättläst men ändå väldigt givande. Boken var mycket sorglig och handlingen känslosam.