Poste restante - ett brev till Locmaria

Poste restante à Locmaria
Bok av Lorraine Fouchet
Kärlek och humor på saltstänkt ö i Bretagne Italienska Chiara är 25 år och har alltid trott att hennes pappa dog i en olycka innan hon föddes. Men av en slump får hon reda på att hennes biologiska far bor på ön Groix i Bretagne. Skakad av upptäckten ger hon sig iväg till ön för att leta upp honom och tar jobb som bygdens brevbärare för att diskret kunna utföra sina efterforskningar. Men det hela ser ut att bli svårare än hon trott när hon förstår att det finns två Tonnerrebröder, och att båda verkar ha träffat hennes mamma för 25 år sedan. Det hon finner på ön under tiden är ett annorlunda sätt att leva och genuina människor som börjar kännas som vänner. För att inte tala om en viss korsikansk spökskrivare som hon träffade på båten över och inte kan sluta tänka på. Kanske kan Groix bjuda på betydligt mer än vad hon hade räknat med? Lorraine Fouchet är författare och bor i Paris. Innan hon ägnade sig åt skrivande på heltid arbetade hon som akutläkare. Sedan tidigare finns en av hennes böcker översatt till svenska: Mellan himmel och Lou (Sekwa, 2018). Lorraine Fouchet, alltid lika lyhörd och välvillig, ger liv åt karaktärer som man inte vill skiljas ifrån. FEMINA
Chiara Ferrari, 25år, har alltid trott att Alessio Ferrari som dog innan hon föddes var hennes biologiska pappa. Under hennes mammas 50års middag avslöjar hennes gudmor en hemlighet om mammans en natts förhållande med en fiskare från Groix precis efter pappans död. Mamman har aldrig kunnat komma Chiara nära på grund av att hon inte har kunnat veta vem pappan till henne är samt skuldkänslor mot sin avlidna make. Chiara lämnar sitt liv i Rom och väljer att åka till Groix för att ta reda på om fiskaren som hennes mamma har varit med är hennes biologiska pappa. Där får hon lära känna befolkningen i ön och ställer upp vid en kortare period som postutdelare på cykel. Hon anser att det är en stor möjlighet att kunna komma nära man som kan vara hennes pappa.
Där får hon även lära känna sin livskärlek Charles och hans livshistoria.

Boken är väldigt intressant redan från första sidorna. Skildringen av Groix ön dess natur och människorna väckte intresse för en ö som jag inte visste fanns tidigare. Att kunna släppa taget om allt och ge sig ut på någon resa är inget någon skulle våga göra. Lämna det bekväma och säkra och fara till något okänt helt ensam också.