Resan till ljuset

Die Reise ins Licht
Bok av Andrej Djakov
SANKT PETERSBURG ÅR 2033. Jorden är ödelagd och de fåtaliga överlevarna har sökt skydd i metrons djupa tunnlar. Isolerade från resten av världen hankar människorna sig fram och gör sällsynta besök ovan jord i jakt på föda, bränsle och ammunition. En dag observeras några gåtfulla ljussignaler från marinbasen Kronstadt, som ligger på en ö utanför staden. En grupp stalkrar får i uppdrag att utreda orsaken. Finns det fler överlevande, och kanske orörda förråd i marinbasens väldiga bunkersystem? Eller kan det vara tecknet som Exodussektens präster predikar om? Världen på ytan är en okänd vildmark och expeditionen gör sig redo att möta de namnlösa faror som kan lura var som helst bland stadens ruiner där knappt en människa har satt sin fot på över tjugo år. METRO 2033 UNIVERSUM. Dmitrij Gluchovskij, författaren bakom succéböckerna »Metro 2033« och »Metro 2034«, har skapat ett forum på nätet där han bjuder in andra att skriva om metrovärlden år 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker utkommit i bokform och nu inleder Coltso en utgivning av de ryska läsarnas egna favoritböcker i serien. »Resan till ljuset är en underbart mörk roman som har fängslat tusentals läsare i Ryssland. På sajten metro2033.ru vann boken läsaromröstningen om bästa 2033-roman. Nu ger vi ut Resan till ljuset som bok. En värdig början på Metro 2033 universum.« Dmitrij Gluchovskij
5 utgåvor
Välj utgåva
Resan till ljusetSvenska - Pocket
ISBN: 9789187219351
Resan till ljuset. Metro 2033 universumSvenska - E-bok
ISBN: 9789187219139
Resan till ljusetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789186437602
Resan till ljusetSvenska - Pocket
ISBN: 9789188913111
Die Reise ins LichtEngelska - Pocket
ISBN: 9783453528543
Jag har läst Resan till ljuset av Andrej Djakov. Vi befinner oss i St Petersburgs metro, där människor tagit sin tillflykt undan strålningen. På ytan lever muterade varelser av både människor och djur, under ytan lever människor. Gleb är en föräldralös pojke, som lever sitt liv på en av metrostationerna. Livet går sin gilla gång, tills en dag då en berömd stalker dyker upp hos dom. Han är en av stalkarna som fått i uppgift att undersöka en ljussignal som setts från marinbasen i Kronstadt. Finns det andra överlevare? Hur lever dom? Signalerar dom för att dom vill att andra ska komma dit? Finns det rent vatten där eller kanske är det som sekretisterna säger Arken som ska föra dom alla till det förlovade landet, med ren luft och rent vatten, med mat och blå himmel?

Expeditionen möter många faror på sin väg mot Kronstadt och det är inte bara de muterade djuren de behöver vara rädda för visar det sig...och Gleb kommer att ha en huvudroll i dramat, men det vet ingen, inte ens han själv, om ännu.

Det började lite skakigt, men sedan tog sig berättelsen och blev en stark berättelse om vad det är att vara människa, vad hunger och rädsla kan göra med en, vad kamratskap och gemenskap och samhörighet betyder och hur starkt ett hopp är. Det sista som överger människan är hoppet sägs det, och det tycker jag denna bok är ett bra exempel på. Många kloka livssanningar får man med sig också. Gillar man sci fi, gillar man Gluchovskijs Metro-värld, då älskar man även den här boken!