Frallan, #1

Frallan är bäst!

Bok av Sara Ohlsson
"Fnissig läsning" Vi Läser Frallan heter egentligen Francesca, men det är det ingen som säger. Allra minst mormor. Mormor säger Gullfisen eller Smartkakan eller Kraken Kakansson eller lite vad som helst. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus. Frallan tycker att det är onödigt. Det tycker inte mamma. Idag är det tävlingsdag! Frallan och mamma får välja tre grenar var, och mormor är domare. Reglerna är enkla: Man får inte fuska, och den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Det sista är en ganska svår regel. Det tycker mamma också. Vad ska Frallan välja för grenar? Mamma kommer säkert välja något tråkigt, som att diska på tid. Men Frallan väljer Högsta tornet! Frallan är bäst är den första boken om Frallan, skriven av Sara Ohlsson och illustrerad av Lisen Adbåge. Sara Ohlsson är känd för ungdomsböcker med träffsäker humor, och Lisen Adbåge har skrivit en rad bilderböcker och illustrerat fler böcker än det finns veckor på ett år. Frallan är bäst är Sara och Lisens första gemensamma projekt men inte det sista! Hösten 2018 kommer Frallan räddar världen, och våren 2019 kommer Frallan och kärleken.
2 utgåvor
Välj utgåva
Frallan är bästSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188279897
Frallan är bästSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188281654
I ”Frallan är bäst!” ska Frallan och hennes mamma tävla i olika grenar de hittat på. Mormor är domare och det finns två regler: 1) Man får inte fuska och 2) den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Blir det Frallan eller mamma som vinner tävlingen?

Frallan är en härlig karaktär och det är svårt att inte tycka om henne och hennes familj. Språket är livligt och handlingen förvånansvärt engagerande. Bokens budskap att vara en god förlorare respektive vinnare är inspirerande och pedagogiskt på ett lättsamt sätt.

En glad och fniss-rolig bok med fina illustrationer som kan uppskattas av såväl barn som vuxna. Perfekt som högläsningsbok för 6-9åringar.

Betyg: 3,5
Jag ÄLSKAR Frallan! Hon är så rolig och boken är så bra. Jag älskar språket, det är roligt och lättsamt men ändå medryckande. Jag gillar handlingen och allt är bara så bra! Även illustrationerna är fina. Boken passar både stora och små, den är så rolig. Jag skrattade högt flera gånger och jag är snart arton. Jag kan tänka mig att en läsare runt 6-8 år har denna bok som favoritbok, så bra är den!