Bortom all genans

Bok av Eva Swedenmark
En för alla - alla för en I den avslutande tredje delen om De fyras gäng reser vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill till Vietnam för att fundera över framtiden. Men långt borta kommer deras tidigare liv nära. De träffar en polis som inte kan släppa tankarna på vad som hände när deras båt i Vaxholm brann. Och hur var det med deras pengar som de kom över lite för lättsamt ska allt de vunnit tas ifrån dem? De fyras gäng är tillbaka. En kvartett kvinnor som visar sig själva och världen att man ska akta sig för att räkna bort kvinnor 60+. De besitter kraft och fantasi och efter Garbos uppmaning till dem : Om ni inte börjar leva gör jag slut har de tagit makten över sina egna liv och förverkligat hemliga drömmar de trodde skulle förbli ouppfyllda. I den tredje boken har de rest långt bort och funderar på att kanske slå sig till ro med vad de uppnått. Men när de inser att det finns män som underskattar kraften hos dem och ser dem som töntiga tanter enas de om att försvara det de vunnit och försåtligt och uppfinningsrikt hämnas på de som underskattar dem. En för alla, alla för en, säger Garbo, Ingalill, Anita och Pamela i De fyras gäng. De inser att de alltid kommer att fortsätta drömma och att målet för drömmarna ibland är själva drömmen och resan för att uppnå den. Recensioner "Bortom all genans, är inte det en lovande titel så säg? Tredje gången gillt för våra äventyrslystna favoritmappies i serien om de fyras gäng. Platsen är denna gång Vietnam dit väninnorna rest för att fundera. Är det inte dags att slå sig till ro? Bli stillsamma damer igen? Knappast, dundrar Eva Swedenmark som i stället river av ännu en sprudlande historia där gänget hämnas gruvligt på män med fördomar om mogna kvinnor. En för alla, alla för en, lyder stridsropet. Vilken maffig start på bokhösten," skriver Jenny Lindh om Bortom all genans i M-magasin. "Humörhöjande mappie-lit, Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna. M-magasin recencerade "Om ni inte börjar leva gör jag slut" "Boken, såsom hela serien är en underhållande och mysig bok som lämnar läsaren på gott humör." Bina's books
4 utgåvor
Välj utgåva
Bortom all genansSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187595905
Bortom all genansSvenska - Pocket
ISBN: 9789188867155
Bortom all genansSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188867001
Bortom all genansSvenska - E-bok
ISBN: 9789188867032
Jag gillar fortfarande att hänga med de här kvinnorna. De tar för sig, de är öppna och rakt på sak, de är skönt mänskliga och roliga.
Desutom tycker jag att nytillskottet Regina var mysig, även om jag gärna fått se lite mer av henne.
Det negativa är att det kändes som att föe mycket info skulle klämmas in på ganska få sidor. Dessutom repeteras info från de tidigare böcker (vilket jag för all del uppskattar, särskilt om det är ett tag mellan läsningarna, men när boken redan är ganska kort, kan det ta upp onödigt mycket utrymme.)
Detta gjorde boken hoppigare och rörigare än båda de tidigare, och med en hel del slarvfel. Något besvikelse, särskilt efter den mycket bra tvåan.