Johnny Kemps återkomst

The Return of Johnny Kemp
Keith Gray
På de flesta skolor finns ett par värstingar som tillhör det coola gänget som ingen bråkar med. I den här romanen får vi följa skolans värsting, Johnny Kemp. Han blev avstängd från skolan efter att kamraten Dan satte dit honom. Nu är Johnny påväg tillbaka till skolan, full av hämndlystenhet.
4 utgåvor
Välj utgåva
Johnny Kemps återkomstSvenska - E-bok
ISBN: 9789186579623
Johnny Kemps återkomstSvenska - Pocket
ISBN: 9789185071951
Johnny Kemps återkomstSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789186579685
När berättelsen börjar har huvudpersonen Dan stora problem. Eleverna på skolan han går på hade länge plågats av en översittare, en riktig mobbare som dessutom omgav sig med några hejdukar som sprang hans ärenden och utförde hans befallningar.

Mobbaren, som hette Johnny Kemp, var riktigt elak mot svagare elever, tog deras pengar och plågade dem på alla upptänkliga sätt. En dag bestämde sig Johnny Kemp för att ge sig på en elev som Dan tyckte var speciellt skyddslös. Det fick Dan att slutligen bestämma sig för att gripa in och stå upp mot översittaren och hans anhang. Dan anmälde Johnny Kemp till skolans ledning och berättade om hur han under lång tid plågat svagare elever på skolan. Dans anmälan hade fått skolan att ta sitt ansvar och Johnny Kemp blev avstängd från skolan, men bara för några få veckor.

När berättelsen börjar har dessa veckor passerat och Johnny Kemps återkomst är nära förestående. Läsaren blir mycket medveten om Dans svåra situation och berättelsen blir mer och mer spännande. Johnny Kemps hejdukar söker upp Dan och meddelar på Johnny Kemps uppdrag att nu kommer Johnny tillbaka, nu ska Dan dö.

När Johnny och Dan möts i skolan blir en uppgörelse oundviklig. Johnny tänker ge sig på Dan och göra slut på honom. Runt omkring står de andra eleverna och tittar på, utan att gripa in. Många av dem har Dan tidigare hjälpt när Johnny har gett sig på dem. Det var för deras skull Dan stod upp mot Johnny Kemp, det var för deras skull han anmälde Johnny till skolan och därmed utsatte sig själv för fara och slutligen dödshot. Det var för deras skull han stod mittemot Johnny Kemp och väntade på att bli misshandlad, utan att någon av dem ingrep eller rörde ett finger för att hjälpa honom.

Den här berättelsen är lättläst och mycket spännande. Den har ett oväntat slut, som biter sig fast i läsarens minne och med all säkerhet leder till eftertanke.