Jag har ADHD

Bok av Malin Roca Ahlgren
Alice från boken "Coolt med ADHD " har nu blivit 12 år och har fått en styvpappa och en yngre styvbror. Omgivningen förstår inte alltid varför Alice gör som hon gör, och själv funderar den lite äldre Alice mer över sin diagnos. Hon vet att det finns fördelar med att ha ADHD men hon tycker ibland att det är lite väl lätt för andra att lyfta fram de positiva sidorna. Precis som föregångaren "Coolt med ADHD" är detta en bok som lyfter fram styrkorna i diagnosen. Denna förmedlar även att öppenhet och kunskap är viktigt. Boken är tänkt som ett stöd för barn och deras föräldrar, samt lärare i grundskolan.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jag har ADHDSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188195098
Jag har ADHDSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188195517
Jag gillar boken! Inte riktigt lika mycket som den första dock. Jag gillar att det fortfarande är Alice som är huvudperson och att boken lyfter fram det positiva och det som kan vara jobbigt med att ha ADHD. Men det blir nästan lite tjatigt, tyvärr. Jag gillar konceptet och att det är en tjej som huvudperson men jag tycker att den är alldeles för lik den första. Jag gillar att familjen har lösningar som tidtagarur och schema. Det visar att det finns hjälpmedel att få!
Boken är bra men jag hade önskat lite mer variation från första. Kanske att Alice inte är i skolan eller mer fokus på BUP eller liknande. Sen tror jag att jag är lite för gammal för att läsa en till bok om Alice, jag hade nog uppskattat denna bok mer om jag varit yngre.
Språket är även i denna bra och jag gillar längden på både kapitel och boken i sin helhet. Det jag gillar med de korta kapitlen är för att jag inte orkade läsa långa kapitel innan jag fick hjälp med min diagnos, utan då hoppade jag hellre över några sidor än läste klart kapitlet.