Edenbrooke

Bok av Julianne Donaldson
Låt dig svepas med av en härlig historisk romans! Marianne Daventry är olycklig. Hennes mor har omkommit i en olycka och hennes far har i djup sorg flytt till Frankrike och placerat ut sina tvillingdöttrar hos släktingar. Marianne är hos sin mormor i Bath och systern Cecily är hos en kusin i London. Marianne längtar efter sin syster och när Cecily erbjuder henne att följa med till en väninnas herrgård på landet, Edenbrooke, blir hon överlycklig. Föga anar hon att det kommer blir en dramatisk sommar som för alltid kommer att förändra hennes liv. JULIANNE DONALDSON är en amerikansk författare som fått en stor skara trogna läsare med sina hittills tre romanceböcker. Edenbrooke är hennes prisbelönta, bästsäljande debutroman. Julianne Donaldsson bor med sin familj i Utah. »Den här vackra kärlekshistorien kommer att värma ditt hjärta.« Publishers Weekly, Starred Review »Fans av Jane Austen och historisk romance kommer att älska den här finstämda romantiska berättelsen.« Brazen Bookworm
Edenbrooke av Julianne Donaldson.
År 1816, Marianne och hennes tvillingsyster Cecily separeras efter att deras mor hastigt dött i en olycka och fadern lämnat landet med sin egen sorg. Cecily flyttar till London och får vara med på olika bjudningar och sociala tillställningar. Samtidigt som Marianne flyttar in hos deras mormor i Bath. I den tillvaron saknar Marianne precis allt; sin närmaste familj, möjligheten att vara ute i naturen och frihet.
När Cecily blir inbjuden att tillbringa sommaren hos sin kära väninna på deras lantställe och att inbjudan även inkluderar Marianne blir hon glad. En chans att träffa sin älskade syster igen!
Men vägen till Edenbrooke kantas av missöden och tokigheter. Inte blir det bättre av att en räddare i nöden visar sig vara son i huset dit Marianne är på väg. En vänskap och tillit växer fram mellan den rättframma Marianne och den koketterande sonen.
En smäktande berättelse som förflyttar mig i tid och rum på ett sätt som lämnar en stor tomhet och saknad när boken är slut. En klockren boksmälla som ändå var så värt det! Handlingen är förutsägbar men replikerna och miljöerna fångar mig. Fantastisk känsla när böcker når allra längst in 💖
Utgiven 2012, svenska 2017.
Edenbrooke bjöd på en lättsam, charmig läsning och många fina karaktärer. Handlingen var dock rätt förutsägbar och "typisk", men trots det kunde jag njuta av den mysiga handlingen och den charmiga kärleksberättelsen.

Under bokens gång drömde jag mig bort till 1800-talets England och kunde se alla karaktärer framför mig. Det största problemet är att boken är för kort, för jag hade gärna velat följa karaktärernas liv i en till bok. Ett varmt tips!
Här snackar vi sån där romantic,romantic i en historisk miljö i början av 1800 talet. Stundvis är det också lite humoristisk. Huvudpersonen är en mix av både våglig, rolig, klumpig, skinn på näsan mm. Skulle vilja kalla denna romantisk feelgood. Beskrivande miljöer som får en att se det för sitt inre öga. Skulle dock önska mer beskrivande av tex klädnader så man känt i 1800 talet..