Zombiefeber

Bok av Kristina Ohlsson
Herbert har aldrig varit med om en så het sommar någonsin och det är getingar precis överallt. Samtidigt dyker en mystisk främling upp. Plötsligt börjar folk bli sjuka. De blir rödögda och får feber. Herbert och hans vän Sally får onda aningar. De tar skydd i kvarnen där varken levande eller döda kan nå dem.
7 utgåvor
Välj utgåva
ZombiefeberSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187707520
ZombiefeberSvenska - E-bok
ISBN: 9789188281036
ZombiefeberSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188281067
ZombiefeberSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188281678
ZombiefeberNorska (Bokmål) - Pocket
ISBN: 9788203263507
ZombiefeberDanska - Inbunden
ISBN: 9788771655780
ZombiefeberE-bok
ISBN: 9788203262678
Herbert bor hos sin farfar i Eldsala. Dit kommer en mystisk främling för att hyra ett av rummen i ladan, som Herberts farfar gjort i ordning att hyras ut till sommargäster. Ur främlingens resväska droppar någonting rött och Herbert tror att det är blod. När städerskan städar främlingens rum smiter Herbert nyfiket in och hittar en bok i fönstret med namnet De som aldrig sover. Boken har också ett Z i guld. En kväll ser han en kille under en gatlampa med ryggen nedsmetad av blod. Han håller en död kanin i händerna. När han berättar för farfar och hans vän Sally vill de inte riktigt tro honom. Han upptäcker att främlingen som hyr rummet i ladan samlar på getingar. Samtidigt börjar en epidemi sprida sig i Eldsala. Folk blir sjuka. Deras ögon blir röda och de får feber. Sakta förvandlas de till zombier. Samtidigt som Herbert och Sally måste akta sig för de allt fler zombierna i byn, planerar de att rymma om myndigheterna inte låter Herbert bo kvar hos sin farfar. De har varit på besök och menar att Herberts farfar är för gammal för att orka ta hand om Herbert. I sådana fall ska de fly till den gamla kvarnen i skogen, har de bestämt. Kvarnen tycks också vara en plats dit zombierna inte vill gå, upptäcker Herbert när han blir jagad genom skogen. Det är någonting med kvarnen som håller dem på avstånd, men vad? Samtidigt försöker främlingen, som heter Alexander Lukas, hitta ett botemedel mot febern som förvandlar folk från människor till blodtörstiga varelser. Det blir en kamp mot klockan.

Det här är riktigt spännande och perfekt läsning för unga bokslukare. Lagom läskigt med en bra intrig. Jag måste säga att som högläsande vuxen hade jag minst lika stor behållning av boken själv.