Mammalia

Ulrika Kärnborg

Mammalia är en stark novell om makt och kvinnlig vänskap. När den unga journalisten Sara möter den äldre och excentriska konstnären Mona vänds hennes värld upp och ner. På kort tid växer en intensiv vänskap fram men Sara börjar allt mer tappa bort sig själv och förmågan att se vad som är viktigt i livet.

Där kunde det ha tagit slut. "Än sedan", tänkte jag. "Än sedan". Jag kände mig tydligen inte särskilt berörd. Det gick ett par veckor utan något livstecken från Mona. En eftermiddag, strax efter redaktionsmötet på tidningen, ringde hon plötsligt igen. "Hej", sade hon, som vanligt utan att presentera sig. "Har du saknat mig?"

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.

Mindre

Mammalia är en stark novell om makt och kvinnlig vänskap. När den unga journalisten Sara möter den äldre och excentriska konstnären Mona vänds hennes värld upp och ner. På kort tid... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
MammaliaSvenska - Pocket
ISBN: 9789186847944
MammaliaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789186847982
MammaliaSvenska - E-bok
ISBN: 9789186847869
Jag gillar inte novellen alls mycket. Jag förstår inte riktigt vad den handlar om och lär inte känna karaktärerna på ett bra sätt. Jag gillar författarens språk men inte handlingen. Jag vet inte om jag kanske är för ung för att förstå hur livet kan vara med jobb osv. Boken passade inte mig helt enkelt.