Besökaren

Bok av Dag Öhrlund
Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget. En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem. Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär. Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen. Dag Öhrlund är en författare, journalist och fotograf med en lång rad böcker bakom sig. Mest känd har han blivit genom författarduon Buthler & Öhrlund och succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke.
6 utgåvor
Välj utgåva
BesökarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789187301483
Besökaren : spänningsromanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187301469
Besökaren : spänningsromanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175232409
BesökarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789187301476
BesökarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175232416
Besökaren : spänningsromanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175232393
En deckare med en klassisk trött snart pensionerad kriminalare som sköter ett mord på en polsk man vars huvud hittades i en rondell.
Vem är denna man utan tunga och ögon?
Som granne har kriminalaren Truut en författare vid namn Tristan som skriver i detta hus nära havet med en deadline som närmar sig. Tristan knyter in sig i ett drama med ett fan.