Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar

1,352 days
Karin Volo

Efter nästan fyra år i amerikanskt häkte släpps äntligen Karin Volo och hon kan återvända till Sverige som en fri kvinna. Hemma väntar maken och två döttrar som fått växa upp utan att få träffa sin mamma.

Historien börjar 2006 då Karin, som tillsammans med sin blivande make och business-partner Sergio, varit på en affärsresa i USA. Precis innan de ska gå ombord på planet till Sverige knackar en FBI-agent på Karins axel och förklarar att hon är arresterad. Varken Karin eller Sergio förstår någonting av det som händer. Men då Karin får höra sin exmans namn nämnas blir hon iskall. Förutom att han misshandlat henne har det också visat sig att han är en professionell bedragare som ljugit om det mesta under deras äktenskap.

Karin får veta att hon anklagas för grovt bedrägeri i samband med brott som exmaken begått i Mexiko. Den mexikanska staten begär Karin utlämnad och USA håller henne i förvar för Mexikos räkning. Därmed saknar hon helt och hållet rättigheter i USA och svenska myndigheter kan inte hjälpa henne.

I en liten trång cell på 10 kvadratmeter, som hon delar med tre andra, kämpar Karin för att hålla sig vid liv och vid sunda vätskor. I Sverige kämpar Sergio för att försöka få Karin frigiven.

Till slut avskrivs alla anklagelser mot Karin och hon får, äntligen, efter 1 352 dagar i ett stinkande helvete, komma hem.

Idag säger Karin att hon utan bitterhet lämnat detta bakom sig. Hon använder istället sina upplevelser till något bra - att sprida hopp och glädje till människor.

Boken ges även ut i USA. Översättare Ann Margret Forsström

Mindre

Efter nästan fyra år i amerikanskt häkte släpps äntligen Karin Volo och hon kan återvända till Sverige som en fri kvinna. Hemma väntar maken och två döttrar som fått växa upp utan... Mer

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokextra
196 kr + 49 frakt
Ej verifierad butik
Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar
196 kr
Plusbok
198 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar
198 kr
CDON
218 kr + 29 frakt
Bokus
229 kr fri frakt
Fyndiq
229 kr + 9 frakt
Ej verifierad butik
Från galler till glädje 9789187391576
229 kr
Adlibris
230 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar
230 kr
Book Outlet
247 kr fri frakt
Ginza
179 kr + 39 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
23 kr + 59 frakt