Gudarnas skymning

Bok av Cecilia Larsson Kostenius
Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt.
Men fy vilken jobbig bok. Med jobbig menar jag inte att boken var dålig, snarare tvärtom. Men så många känslor är inblandande med att läsa den här boken. Mitt hjärta klarar inte av det. Känns som jag sätt på nålar i stort sätt hela boken och man blev släng en curveball (finns det någon svensk översättning på det ordet?) hela tiden. Du tror att det är så här det kommer sluta, HAHA, gud vad fel du har.

Gudarnas skymning börjar direkt där De ursprungliga slutar. Man slängs in i berättelsen på direkten och gruppen är nu på väg för sitt stora uppdrag som Eldkungens förtrupp. Odal, Regina, Pål och Svala har gått igenom massa saker men vet nu att tillsammans är de starka. Dock får de en varsel att deras val kommer påverka ifall alla fyra dör, eller om bara en dör och resten av gänget överlever. Under hela bokens gång blir man påmind om denna spådom och varje gång en karaktär är med om något omfattande så är man där och tänker, är det du, är det du som måste dö för att resten ska få leva? Det gjorde att man hela tiden var nervös samtidigt som man bara var tvungen att läsa ett kapitel till för att få reda på sanningen.

Den stora överraskningen är ändå slutet. Jag såg det verkligen inte komma och jag kan inte förstå hur vi kommer gå vidare från det här. Nu låter det som jag inte tror på Cecilia Larsson Kostenius. Jag tror verkligen på henne och vet att hon har något bra planerat men jag själv som läsare kan inte räkna ut det, och jag brukar vara duktig på att lista ut händelseutvecklingen låååångt innan det vanligtvis händer, men icke sa nicke i denna bok.

Rekommenderar denna bok för dig som vill läsa en annorlunda fantasy med de olika elementen som fokus. Det här en fantasy du sent kommer att glömma! Plocka upp den nu, du kommer inte bli besviken. Må du vara ny till fantasy eller stor fantasy fantast som jag kommer du inte bli besviken.