Det blir alltid som man tänkt sig

Det blir alltid som man tänkt sig - Handbok i mental styrket
Bok av Olof Röhlander
Hjärnan är en muskel precis som alla andra. Den energi som hjärnan sänder ut påverkar vår tillvaro och omgivning. Tankens kraft är stark och med rätt inställning är allt möjligt. Detta är praktisk handbok i hur du utvecklar din mentala styrka, hur du vänder nederlag till framgång och får negativitet att bli positivitet.
Det blir alltid som man tänkt sig är en handbok i mental styrketräning skriven av Olof Röhlander. I denna bok delar den f.d. bordtennisspelaren Olof Röhlander med sig av en mängd tips och träningsmetoder för den som är intresserad av att stärka sin mentala styrka. Författaren menar att mental styrka, precis som fysisk styrka, är något man kan träna och utveckla. Vare sig det gäller en arbetspresentation, en jobbintervju eller en idrottstillställning så ställs vår mentala styrka på prov. Träningsmetoderna i denna bok sträcker sig allt ifrån hur man kan förbättra sitt fokus under examen till hur man kan öka sitt självförtroende när det som allra mest gäller. Hur man sätter upp mål och hur man skall våga ta emot beröm och glömma hård kritik beskrivs även utförligt av författaren.

Personligen så fann jag denna bok väldigt intressant då jag kommer ifrån en idrottslig bakgrund. Författaren har lyckats få med väldigt många intressanta historier om välkända idrottare, svenska såväl som utländska. Dock upplevde jag metoderna och tipsen i boken en aning korta med brist på detaljer. Boken får metoderna att uppleves en aning elementära, då de i verkligheten kräver väldigt mycket tid, tålamod och ansträngning för att de skall göra skillnad.