Ärren vi bär

Bok av Caroline Engvall
Unga flickor hittas döda runt om i Stockholm. Det ser ut som självmord, men när Ulrika Stenhammar vid Citypolisen och den unga journalisten Lovisa Ling börjar undersöka fallen visar det sig att självmorden inte är frivilliga. I jakten på de som ligger bakom hamnar Lovisa i en situation som kan kosta henne livet.
4 utgåvor
Välj utgåva
Ärren vi bärSvenska - Pocket
ISBN: 9789188725097
Ärren vi bärSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188153524
Ärren vi bärSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188725004
Ärren vi bärSvenska - E-bok
ISBN: 9789188153531
Mitt omdöme:

I denna bok får vi träffa Ulrika och Lovisa för första gången. De dras båda in i jakten på gärnigspersoner som skadar sårbara unga flickor. Två unga flickor hittas döda. Ska gärningspersonerna stoppas i tid? Detta är en bok om psykisk ohälsa,övergrep och prostitution. Jag tycker att boken är stark,hemsk och rå. Boken har bra karaktärer. Författaren har lyckats måla upp de så levande. Boken är galet spännande och bra. Jag vill kalla den en thriller.Boken utspelar sig i Stockholm. Det är fina beskrivningar av Stockholm. Trots att boken har tungt ämne är den välskriven. Ibland var det jobbigt att läsa den. Den väcker många tankar. Det märks att författaren kan psykisk ohälsa och sexualbrott. Varje sida gav mig gåshud. Jag ryser när jag läser boken. Den är inte förutsägbar. Slutet överraskade mig ordentligt. Jag kunde inte gissa mig till vilka gärningspersonerna var. Jag sträckläste boken. Jag tycker att boken känns lite smutsig. Detta är en bok som jag rekommenderar varmt. Jag tycker att alla borde läsa den. Jag ser fram emot fortsättningen.
Det här är en bok som berör och som är svår att lägga ifrån sig. Det är en stark berättelse som får dig att må dåligt men som du ändå vill läsa. Engvall ägnar mycket tid åt att bekämpa sexuella övergrepp mot barn och hon har tidigare gett ut faktaböcker. Det här är hennes första skönlitterära bok som tar upp detta ämne. Det är den första boken i en serie. Huvudpersonerna består av en journalist och en kriminalkommissarie. Engvall har skapat intressanta och komplexa karaktärer.