Det gåtfulla Japan

Bok av Curt Andersson
Boken ger en djupare förståelse för Japan och den japanska kulturen. Geishor, sushi och karaoke är bara några av många saker som landet är berömt för. Författaren beskriver hur den japanska popkulturen influerat västvärlden samt hur viktigt det är att förstå landets historia. Historiska händelser beskrivs i förhållande till nutiden.
2 utgåvor
Välj utgåva
Det gåtfulla JapanSvenska - Pocket
ISBN: 9789188329059
Det gåtfulla JAPANSvenska - E-bok
ISBN: 9789188329066
Denna bok handlar om det fascinerande landet i öst, Japan. Önationen i Stilla havet är på många sätt unik och har alltid inspirerat omvärlden. I denna välskrivna bok beskriver författaren Japans självbild såväl som andra länders syn på det vackra, mystiska, imponerande och stundvis konstiga landet. Här möts det gamla och nya i en spännande blandning.

Japan har en lång och fascinerande historia som är viktig att förstå sig på om man vill förstå det japanska samhället idag. Många västerlänningar tror sig förstå landets kultur eftersom Japan ofta figurerar i filmer och litteratur. Skyskrapor med neonskyltar, geishor, sumobrottare, sushi, samurajer, ramen, karaoke, manga och karate är bara några av många saker som associeras med Japan. Författaren beskriver fenomenet "Japanamerica" som i praktiken innebär att västvärlden inspirerats av den japanska popkulturen. För att verkligen förstå kulturen måste man dock gräva djupare och förstå landets historia. Författaren beskriver på ett lättförståeligt sätt viktiga historiska händelser som samurajers tid, förödelsen under andra världskriget och finanskrisen på 80-talet. Detta varvas med fakta om teknologiska innovationer och den japanska mentaliteten.

Boken är otroligt välskriven och ger en djupare förståelse för landet i öst. Jag rekommenderar den varmt till alla som är intresserade av Japan och landets kultur. Även personer som gillar historia och reseskildringar kommer uppskatta denna bok.