Wallflower - konsten att titta på

The Perks of Being a Wallflower
Bok av Stephen Chbosky
Charlie är en introvert, smart och blyg kille som försöker hitta balansen mellan att leva sitt liv och springa ifrån det. För att bearbeta livets alla händelser skriver han ned dem i brev till en okänd mottagare, något som med tiden hjälper honom att inse flera aspekter av sig själv och sitt förflutna.
Jag läste Perks of being a wallflower för första gången när jag var 14-15 år, precis i samma ålder som huvudkaraktären Charlie. Det var den typ av bok som jag slukade och blev fullkomligt tagen av.

Min omläsning nu, när jag är 22, var minst lika intensiv och känsloframkallande. Det är en hjärtskärande berättelse om ensamhet, vänskap, trauma, depression och att vara tonåring. Enormt viktiga ämnen som kan vara tuffa att läsa om, men samtidigt är så belönande då det genom hela boken finns hopp om en bättre framtid, en lycklig framtid.

Perks of being a wallflower är en enormt viktig bok som alltid kommer följa med mig.
Charlie är en ung, intelligent och introvert kille som går i high school. I boken får vi följa hans väg från att vara den som alltid är utanför och ser på, till att finna riktiga vänner, kärleken och kanske också sig själv.
En underbar bok om hur det är att växa upp, känna sig som att man inte hör hemma nånstans, ångest...men också fylld av glädje, kärlek och styrka.
Det här är en bok som borde vara obligatorisk att läsa i skolan!
En oerhört spännande bok som handlar om en kille som skriver brev till en kompis. Killen heter Charlie och går från att vara killen som iakttar andra till att vara med och delta. Förälskelse, vänskap och sex är några ord som boken beskrivs med.
En riktig bladvändare. Berättelsen om Charlie berör på djupet. Man bjuds in i high school tillvaron genom Charlies välskrivna brev. Alla karaktärer är mycket välskrivna och det är svårt att inte nästan gå lite vilse i boken, känna med huvudpersonen och ta del av den ångest som tonåren kan innebära. En mycket fin berättelse som jag tror alla människor kan finna en del av sig själva i.
The Perks Of Being A Wallflower är en hjärtskärande historia med starka karaktärer och vackert språk som sätter sig på djupet. I boken får man lära känna Charlie, en ung kille med ett mörkt förflutet, som ständigt tycks kastas mellan att vilja leva sitt liv och springa ifrån det. För att överleva första året på high school börjar han skriva brev till en hemlig mottagare, men det är inte förrän han möter Patrick och Sam som livet förändras på riktigt.

I hans brev får läsaren följa med på en spännande resa fullt av tonårsdrama, droger, sex och musik. Men också lära känna den unika huvudkaraktären som delar med sig av flera personliga tankar, känslor och händelser från både då- och nutiden.

Det är en genialisk bok som måste bockas av på checklistan för alla riktiga bokfantaster!