Presidenten är försvunnen

The President Is Missing
Bok av Bill Clinton och James Patterson
"Årtiondets politiska thriller." Lee Child USA:s president försvinner spårlöst. Världen är i chock. Men anledningen till hans försvinnande är värre än någon kan ana. Presidenten är försvunnen är en thriller inifrån den absoluta maktens korridorer. Den ger en unik inblick i hur det känns att vara världens mäktigaste person: det orimliga trycket och de omöjliga besluten men också de oändliga möjligheterna att förändra spelplanen. "Den här boken flyger som Air Force One. Stort och snabbt. Clinton och Patterson är en drömkombo. Två fantastiska berättare, en från insidan och en från utsidan, båda i topp. De tar med oss på en otvivelaktigt gripande resa i maktens och politikens korridorer. Den här boken undervisar lika mycket som den underhåller." Michael Connelly "Ett förstklassigt samarbete mellan ett par riktiga proffs! Fängslande från första sidan." David Baldacci "Presidenten är försvunnen är en stor och imponerande roman som kombinerar spänning med en autentisk inblick bakom kulisserna i Washington. Jag slukade den under en sittning. Det kommer du också göra." Harlan Coben Bill Clinton är före detta president i USA. Presidenten är försvunnen är hans första deckare. James Patterson är en av världens bäst säljande författare. Han bor i Florida med fru och barn.
Det var längesen det tog så pass lång tid för mig att läsa ut en bok. Jag tror att jag har hållit på med denna i över en månad. Detta får dig kanske att tro att boken inte är bra, men så är inte fallet. Boken är bra. Den är tjock (över 500sidor), men bra. Jag kan dock känna att den hade kunnat kortats ner en hel del. Som delarna om massmördaren, de hade jag klarat mig utan. Men annars känns boken relativt verklighetstrogen och detta grundar jag på att den faktiskt är skriven av Clinton som varit president och därmed vet hur det fungerar när man som president utsätts för vassa situationer.
Det hot som USA utsätts för i handlingen känns också väldigt aktuellt i och med de cyberattacker mot olika företag som sker titt som tätt. Det känns därmed som att hotet skulle kunna hända och jag fick en tankeställare gällande hur mycket av vårt samhälle som är beroende av internet och vilket kaos det hade blivit om allt stängdes ner.
Generellt är det en bra bok men som sagt, lite för lång och vissa delar kunde tas bort.