Utan dig

Bok av Hillevi Söder
På måndagen var det dags att besöka begravningsbyrån. Precis när vi hade satt oss till rätta i rummet slocknade lamporna där också en kort stund, precis som när vi var och pratade med kuratorn. Kanske var det ett tecken ... Besöket där var det värsta steget hittills. Tänk att välja kista till sitt barn! Det kändes helt surrealistiskt. Jag var darrig och hade svårt att låta bli att gråta. Vi satt där i tre timmar och skulle besluta hur annonsen skulle se ut, vilka tidningar den skulle publiceras i, vilken kista vi skulle ha, kremering eller jordbegravning, då vi valde kremering skulle vi även välja urna, vilka blommor som skulle ligga på kistan, var han skulle få sin sista viloplats, var, när och hur begravningen skulle gå till mm. Det sista lyckades vi inte med då de aktuella kyrkorna bara tar ca 140 besökande och vi trodde det skulle komma många fler. Begravningsbyrån lovade kolla upp alternativ och det skulle även vi göra, så skulle vi höras senare i veckan.
2 utgåvor
Välj utgåva
Utan digSvenska - Pocket
ISBN: 9789188105288
Utan DigSvenska - E-bok
ISBN: 9789188105295
Det är en bok om Daniel som valde att lämna jordelivet alldeles för tidigt. Man får läsa resan efter om hur det var för hans mamma och andra anhöriga. Hur det är att ta sig tillbaka som anhörig till ett någorlunda normalt liv igen och hur kroppen kan påverka en fysiskt med stressen och sorgen efter att ha förlorat sitt barn.
Jag blev väldigt rörd av den här boken. Tagen på alla sätt och vis då jag själv varit omkring självmord 2 gånger för 10 år sen. Är tacksam idag att jag sitter här nu. Men jag kan verkligen känna extra starkt med andra som förlorat en anhörig i självmord eller den person som själv försökt begå självmord.
Det här är en bok jag varmt kan rekommendera er att läsa. Nästan att det är viktigt för andra att läsa den för att försöka få en bild av hur det är att leva kring en sådan händelse.