Blodmåne

Bok av Markus Lutteman
Författaren bakom försäljningssuccéer som Herkulesserien, El Choco och Patrik Sjöberg-biografin skriver sin mest angelägna bok någonsin   En internationell thriller om den illegala handeln med noshörningshorn som idag betingar ett högre kilopris än både guld och kokain.   EN NOSHÖRNINGSHONA dödas brutalt på Kolmårdens djurpark medan svenske rockstjärnan Rob Chasey roar sig med att trasha hotellrum i New York.   Några timmar senare finner han sig själv på den sydafrikanska savannen, mitt i en global härva av smuggelkarteller och korrumperade diplomater.   Där visar det sig att han själv är främsta villebrådet, och att den enda han kan lita på är den omutligt vackra parkskötaren Thabisa.   Helt oväntat hittar Rob Chasey ett motangrepp frågan är bara om det även kan rå på det syndikat som ligger bakom mordet på den svenska noshörningen.   BLODMÅNE är en rapp bladvändare om det hänsynslösa spelet med utrotningshotade djur och de mänskliga offer som skördas på vägen. En deckare som skildrar, lika spännande som autentiskt, en av världens idag smutsigaste och farligaste världsmarknader.   MARKUS LUTTEMAN debuterade med den hårdkokta biografin El Choco. Han har också fått mycket uppmärksamhet för Det du inte såg samt för Per Holknekt 1960-2014. Tillsammans med Mons Kallentoft har han hittills gett ut de tre första delarna i Herkulesserien. Sammantaget har hans böcker sålt i 1 miljon exemplar.
En väl skriven bok om båda sidor av tjuvjakt i Afrika, men oxo hur hela samhällen drabbats långt från Afrika genom terrorhot sponsrat av pengar från handel med noshörninghorn, elfenben och utrotningshotade djur.
Vilken bladvändare. Spännande , snabb o filmisk . Om hänsynslöshet, mänskliga offer som skördas pga girighet o utrotningshotade noshörningar. Väldigt övertygande bok o Marcus har verkligen gjort noggrann research.