Late Bloomer

Bok av Emma Hamberg
Ullas livslust släcks när hon förlorar sin make. Hon räknar med att inte bli långvarig på jorden efter hans bortgång och gör allt för att leva så ohälsosamt som möjligt för att korta ned sin tid på jorden. Men en ny kikare ska väcka ett nytt och spännande intresse hos Ulla.
3 utgåvor
Välj utgåva
Late BloomerSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188704498
Late BloomerSvenska - Pocket
ISBN: 9789175039039
Late BloomerSvenska - E-bok
ISBN: 9789188704504
Kortromanen ”Late Bloomer” är en fin vardagsskildring av ett kvinnoöde skriven med värme och humor. Älskar Emma Hambergs sätt att skriva med humor och underfundighet, men också med eftertanke om de val vi gör i livet och att man själv kan påverka sitt liv.
Det är alltid en utmaning för en författare att skriva en kortroman som Late bloomer är. Risken är att berättelsen känns påskyndad, krystad och kommer med ett abrupt slut. Men Emma Hamberg lyckas.

Bokens huvudkaraktär heter Ulla och när hon förlorar sin make förlorar hon också meningen med livet. Ulla tänker därför leva så ohälsosamt som möjligt för att få leva ett kortare liv. Vardagen för Ulla blir dock inte så tråkig som hon hade räknat med, en kikare ska komma att ändra på hennes syn på livet.

Emma Hamberg lyckas återigen med konsten att beskriva karaktärer så att man får en känsla av att känna personerna. Man blir insvept i boken och dess miljö- och händelsebeskrivningar och känner sig som en del av karaktärernas liv. Berättelsen har dessutom sin gång och känns inte alls korthuggen.