Vapendragerskan

Bok av Katerina Janouch
Den lugna tillvaron byts återigen ut till en turbulent tid för Cecilia Lund. Hennes förlossningsklinik kanske behöver lägga ned. En ung läkare hittas död och hennes egen dotter blir indraget i drama. Cecilia vill engagera sig överallt samtidigt, men det räcker inte till. Till råga på allt försvinner även en ung student, spårlöst.
Hennes böcker om Cecilia är spännande och man rycks med i handlingen. Har läst alla böckerna och tycker att dom flesta är lika bra.
Katerina fortsätter med ominskat engagemang berätta om en vardag på en förlossningsklinik, ett livet som fembarnsmor, om kärlek och relationer. Och hon gör det på ett fantastiskt sätt. Hon skriver på ett engagerande sätt som låser fast läsaren redan efter första raden. Man slukas av boken och vill bara veta hur det ska gå för barnmorskan Cecilia Lund.

Det är inte en lugn stund för Cecilia Lund. Den privata förlossningskliniken där hon arbetar riskerar att behöva stänga kort efter öppnandet. Kliniken går med förlust trots att de har fullt med patienter. För Cecilia går det inte ihop och hon lägger ner sitt hjärta och sin själ i att försöka rädda kliniken.

Även i familjen är det återigen turbulent och nu är det Sofia, Cecilias äldsta dotter som står för dramat. Dessutom hittas en AT-läkare mördad på sjukhusområdet, något som Cecilia direkt börjar engagare sig i.

Jag kan rekommendera denna bok till den som gillar spänning och att läsa om relationer, detta kan ge en härlig mix och nya insikter.