Budbärarinnan

Katerina Janouch
Cecilia väljer att engagera sig politiskt trots att hennes familj inte är glada över hennes tilltag. Samtidigt är hon fast besluten att hjälpa invandrarflickan Leyla som inte alls vill gifta sig med den som hennes familj har lovat bort henne till. Men i och med det riskerar även Cecilia sitt eget liv.
4 utgåvor
Välj utgåva
BudbärarinnanSvenska - Pocket
ISBN: 9789198405163
BudbärarinnanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178291434
BudbärarinnanSvenska - E-bok
ISBN: 9789198405149
BudbärarinnanSvenska - Pocket
ISBN: 9789198405125
Barnmorskan Cecilia Lund engagerar sig som vanligt men den här gången på ett lite annorlunda sätt än tidigare. Efter ett besinningslöst terrordåd i Stockholm där flera personer omkommer och förövarna inte tas omedelbart vänder Cecilia sig till politikerna. Detta engagemang är inget som hennes familj jublar över och de börjar ifrågasätta Cecilias prioriteringar.

Cecilia stöter också ihop med den unga flickan Leyla som är 16 år och lever i en invandrarfamilj. Där är hennes framtid planerad och hon är redan bortlovad. Men Leyla riskerar sitt liv när hon emotsätter sig familjens krav och istället blir förälskad i en svensk kille.

Katerina Janouch fortsätter att ta upp samhällsfrågor i sina böcker om barnmorskan Cecilia Lund. Här har man inte bara kunnat läsa om relationer och livet som barnmorska utan också om aktuella frågor som engagerar även utanför fiktionens värld. Även denna bok är en härlig blandning av drama, spänning och förlösande kärlek.