Andra sidans sköna diva, En bok om Ingrid Bergman

Bok av Petter Österlund
Petter Österlund har forskat kring Ingrid Bergmans tid i Stöde och gått igenom mycket intressant material i familjearkivet. Ingrid Bergman gifte sig med Petter Aron Lindström i Stöde kyrka 1937, och här får vi veta mer om deras kärlekshistoria och familjeliv. Boken skrevs efter att materialet visats i en utställning i Sundsvall.
Det här är en liten trevlig bok på ca 60 sidor som handlar om Ingrid Bergmans koppling till Stöde i Sundsvall. Ingrid gifte sig med sin förste man Petter Aron Lindström den 10 juli 1937 i Stöde kyrka. Boken innehåller bilder från bröllopet och andra familjebilder. Den ger en liten inblick i Ingrids liv tillsammans med Aron Petter och deras dotter Pia fram tills hon lämnade dem för Roberto Rossellini. En skilsmässa som också påverkade hennes relation med Aron Petters familj och släkt som blivit hennes, men som hon sen blev ”den där kvinnan” för. Intressant även att den även innehåller delar av Aron Petters karriär.

Språket i boken upplevde jag lite daterat, men i övrigt en trevlig bok att läsa. Jag tyckte det var kul att läsa om den här tiden i Ingrid liv eftersom jag nyligen sett musikalen Camera i Jönköping som handlar om de italienska åren.