Tjurnatten

Bok av Caroline Hurtig
När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn. Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra. Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg. Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma att påverka varje val han gör. I ett liv kantat av mörker är hon ljuset. Han kommer göra allt för att inte förlora henne. Tjurnatten är en fristående del till serien Själarnas öden Och Caroline Hurtigs tredje roman.
2 utgåvor
Välj utgåva
TjurnattenSvenska - Pocket
ISBN: 9789198186420
TjurnattenSvenska - E-bok
ISBN: 9789198186482
Tack Seraf förlag för recensionsexemplar!

Tjurnatten är en fristående bok, men den kan också läsas för att få lite guldkorn i väntan på resterande delar i Själarnas öden-serien. Den här boken handlar om den berömda Tjurnatten - där män och kvinnor förs samman över en natt för att kunna skapa band mellan byar och inte få barn som är nära besläktade med sig själv. Under en sådan natt möts Vala och Linder. Redan vid första ögonkastet faller de handlöst för varandra, men ödet vill något annat.

Jag ska vara ärlig och säga att jag sparade på den här. Caroline Hurtig är en av mina favoritförfattare och jag visste, att när jag läst ut den här så har jag ingenting kvar att läsa av henne. Och det gjorde mig ledsen. Så jag väntade och väntade - till slut kunde jag inte hålla mig längre och behövde öppna den här boken. Och som den tog mig med storm, som precis alla andra hennes böcker.

Jag vet inte hur Caroline gör det, men hon får mig att älska instalove. Så fort Linder och Vala möttes tänkte jag bara "MEN KAN DOM INTE KYSSAS BARA!". Den där kemin går verkligen att ta på. Sedan att Hurtig lyckas skapa en makalös fantasy på under 400 sidor är bara ren magi. Det är världsbygge - även om jag hade önskat lite mer av det och mer förståelse för världen och varför den ser ut som den gör, det där perfekta lilla kryddan av magi som får fingrarna att sprätta till av förväntan vad som skulle kunna hända och en spännande och helt unik tagning av en Romeo och Juliet-anda av handling. Det är starka kvinnor, feministiskt och fantastisk berättarteknik.

Rekommenderar till dig som gillar: instalove, starka kvinnliga karaktärer, vändningar som man inte ser komma och sådär att man inte har en aning om hur den ska kunna sluta lyckligt men ändå vet att den på något sätt måste göra det.
Förbjuden kärlek på ett nytt och annorlunda sätt du aldrig har läst om tidigare.
Det här är ingen typisk kärlekshistoria, snarare låååååååååångt ifrån det. Jag har verkligen inte läst någon bok som är lik den här. Den får dig att känna smärta rätt in i kärleken samtidigt som du sitter och hoppas att kärleken kan övervinna allt.

Jag har hört att den här boken inte går bra ifrån sig hos förlaget och jag förstår verkligen inte varför. Det här är en bok som är unik av sitt slag. En bok som skulle passa så många olika personer. Letar du efter en kärlekshistoria, då är Tjurnatten för dig. Letar du efter en feministisk kämpehistoria, då är Tjurnatten för dig. Letar du efter en övernaturlig berättelse, då är Tjurnatten för dig! Letar du efter deckare, då kanske inte Tjurnatten är för dig men jag säger ändå att jag tycker du borde läsa den.

Det hintar lite om i slutet om att den knyter ihop med Caroline Hurtig andra serie, och om den serien är hälften så bra som denna bok så kommer jag vara mer än nöjd. Jag kan med handen på hjärtat säga att från och med nu kommer jag läsa allt som Caroline Hurtig kommer ge ut. Hon skriver på ett otroligt vackert sätt som får dig att glömma tiden. Du kommer inte bli besviken när du läser något ifrån Hurtig, jag är ganska säker på allt hon skriver är guld.

Ps. Jag tror jag har läst lite för mycket reverse harem (en kvinna, flera män) och blev riktigt exalterad när jag trodde att det skulle leda åt det hålet. Hade tyvärr väldigt fel.
Tjurnatten är en fristående fantasy bok som utspelar sig i samma värld som författarens serie Själarnas öden.
Jag var tyvärr påväg in i en lässvacka när jag läste Tjurnatten men den hjälpte mig att komma ur den då det var precis en bok som Tjurnatten jag behövde!
Den är lite annorlunda jämfört med Hurtigs andra böcker då det är mer fokus på romantik än action men jag gillade det. Jag gillade att läsa om Vala och Linders relation och både karaktäerna tyckte jag mycket om. Jag ville bara att det skulle gå bra för dem.

Det är även så mycket känslor man får känna under bokens gång och jag tyckte att man riktigt kunde känna känslorna som karaktäerna kände.
Språket var precis som i Hurtig andra böcker, helt magiskt och fängslande och jag älskade det.
Nu får jag bara ta och längta tills Hurtig släpper en ny bok för jag behöver något mer av läsa henne nu!

Tjurnatten bjöd på en fängslande läsning med härliga karaktärer och ett helt magiskt språk! Rekommenderas varmt!