Kvinnan i fönstret

The Woman in the Window
Bok av Daniel Mallory och A.J. Finn
Från sitt fönster i en lägenhet i New York bevittnar Anna Fox en händelse som hon inte borde ha sett. Detta i samband med att den nya, till synes perfekta grannfamiljen flyttar in. Annas liv vänds upp och ned. Är hon faktiskt säker på vad hon såg? Kan allt bara vara inbillning?.
På baksidan står att detta är en psykologisk thriller där inget är som det först verkar. Och det stämmer verkligen! För när du tror att du hänger med och har listat ut det där mellan raderna, händer något som gör att allt rörs till och blir än mer spännande. Det är just därför som den är svår att sluta läsa i, du bara måste veta hur sjuttan det ska gå och hur allt hänger ihop. Rekommenderas varmt till alla som gillar spänning!
Denna bok handlar om stackars Annie som arbetat som psykolog men drabbats av sorg. Det gör att hon dricker massa alkohol och inte riktigt tar tag i sitt liv.
Hon spionerar på sina grannar genom sitt fönster och till slut får hon se något hemskt.
När man väl kommer in i boken håller den en i ett ganska fast grepp, man bara måste läsa vidare. Upplösningen är riktigt bra och spännande.
Anna bor ensam i ett stort hus i New York. Hon tampas med personliga problem som gör att spenderar dagarna med att dricka en hel del alkohol och titta ut genom fönstret på sina grannar. Hon ser något just genom fönstret en kväll som gör att hennes liv tar en annan riktning.

Boken är lättläst och även om jag läst den på ganska kort tid så griper den inte riktigt tag i mig. Den största spänningen uteblir. Dock går det lätt att få sympati för Anna och som läsare håller man på henne hela vägen.
Oj! AJ Finns roman "Kvinnan i fönstret" verkar ha blivit jämförd med "Kvinnan på tåget", men det tycker inte jag är rättvist. "Kvinnan i fönstret" är så mycket bättre!

Gillar du spänning? Då är det här en bok för dig. Gillar du mysterier? Då är det här en bok för dig. Gillar du twister? Då är det här definitivt en bok för dig. Det finns så många twister i den här romanen, att man avslutar läsningen (eller, lyssningen i mitt fall) alldeles snurrig. Det gillar jag. Om en roman är förutsägbar, brukar jag bli rejält besviken. "Kvinnan i fönstret" är långt ifrån förutsägbar. Varje mening - varje ord - har betydelse.

Jag är rädd för att avslöja för mycket, så jag vågar inte säga mer än att "Kvinnan i fönstret" är väl värd att läsas.
I boken får vi följa Anna Fox som lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Anna spenderar det mesta av sin tid med att kolla på gamla svartvita filmer, dricka vin, spela schack och spionera på sina grannar. En dag flyttar familjen Russel in i huset mittemot vilka till ytan verkar vara den perfekta familjen men så en dag blir Anna vittne till en fasansfull händelse. En händelse som sätter Annas annars så trygga värld i gungning och vilken för med sig en rad oanande konsekvenser. Kvinnan i fönstret är perfekt sommarläsning. Trots en något förutsägbar handling var boken tillräckligt bra och spännande för att jag skulle sluka den på några få dagar så Kvinnan i fönstret kan jag verkligen rekommendera till några lata dagar på stranden nu i sommar!
Kvinnan i fönstret är en thriller som handlar om en kvinna med agorafobi och ett kraftigt alkoholmissbruk. Huvudkaraktären, Anna Fox, har tidigare jobbat som barnpsykolog och fortsätter att försöka hjälpa andra genom ett forum för personer med psykologiska problem. Hon försöker hjälpa alla förutom sig själv. Hon tycker om att titta på gamla svartvita skräckfilmer och talar frekvent med sin make och dotter som lämnat henne. Från sitt fönster spionerar hon på grannarna och allt löper på som vanligt tills att familjen Russell flyttar in på andra sidan gatan. Anna får kontakt med frun Jane och sonen Ethan, och fattar snabbt tycke för dem. En kväll från tryggheten bakom sin systemkamera bevittnar Anna något inne hos familjen Russell som får henne att bli förfärad och uppskrämd. Hon gör allt hon kan för att bevisa vad som hänt men ingen tror på henne, varken polisen, hennes psykolog eller sjukgymnast. Till slut börjar hon själv tvivla på vad hon vet och vad det är som faktiskt händer.

Boken är välskriven och har mycket målande beskrivningar. Det är lätt att se Anna framför sig där hon sitter med sitt vinglas framför datorn och spelar en omgång schack online. Jag tycker om när författaren låter en som läsare få reda på mer och mer om huvudkaraktärens bakgrund genom tillbakablickar under bokens gång. På så sätt lär man sig mer och mer om huvudkaraktären och får en bättre bild av hela historien. Bakgrunden till varför huvudkaraktären har fått de problem som hon har är alltid intressant att få reda på som läsare. Den är spännande, nervkittlande och bjuder på en hel del överraskningar. Som läsare försöker man att lista ut vad det egentligen är som händer och vem det är som egentligen är den skyldiga. Den är helt klart läsvärd om man tycker om att läsa deckare och thrillers.