Him & Me

Bok av Jack Whitehall och Michael Whitehall

En oerhört underhållande och unik berättelse om relationen mellan far och son. Boken är skriven i två helt olika stilar, de representerar respektive sonens och faderns personligheter, som är ”större än livet”. Sonen porträtterar sin far när han bland annat förlorar fattningen på en semester. Hans far skriver om honom på ett sätt som han inte riktigt håller med om.

6 utgåvor
Välj utgåva
Him & MeEngelska - Pocket
ISBN: 9781405911375
Him & MeEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780718179359
Him & MeEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780718178628
Him & MeEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780718179397
Him & MeEngelska - E-bok
ISBN: 9781405911368
Him & me - Jack Whitehall
ISBN: 9781405910903
Betyg saknas
För den som har följt de dråpliga äventyren i serierna "Travels with my Father" på Netflix så är boken "Him & Me" ett absolut måste. Här möter vi återigen fadern Michael och sonen Jack Whitehall som tillsammans har skrivit denna underbara bok där läsaren får en chans att ytterligare lära känna det resande radarparet.

Bakgrund
Netflix serien "Travels with my father" finns i tre säsonger som kom ut mellan 2017-2019 där tittaren får följa den roliga och lätt odrägliga komikern Jack Whitehalls resor med sin sura, konservativa och Brexit-älskande 75-årige far. Den 30-årige Jack är en spelevink som vill se sin far öppna sina horisonter (men också reta honom till vansinne) medan Michael för evigt hoppas att sonen skall lugna ner sig och sätta på sig kostym. Resultatet är en rad episoder där den ena är roligare än den andra, och inkluderar besök i så vitt skilda länder som Vietnam, Turkiet, USA och det forna Jugoslavien. Efter att man har sett dem alla vill man börja om från början igen.

Boken
I Sverige är Jack och Michael Whitehall inte så kända ännu, men i Storbritannien är fadern en högst respekterad teatermanager som arbetat med alla de stora namnen, medan Jack är en populär ståuppkomiker. I boken "Him & Me" får vi följa Jacks uppväxt i det förmögna, fullt av berömda skådespelare, hemmet tillsammans med sina syskon och diverse kompisar. Det unika med berättelserna är att de framförs av både far och son i omväxlande kapitel och även kommenteras i skrivstil (krokig för Jack och kalligrafisk av Michael) av varandra. Här delas minnen från olika perspektiv och det är inte alltid far och son har samma erfarenheter eller intryck av det som hänt i det förflutna. Det är just det som gör denna bok så otroligt rolig och som får läsaren att brista ut i ständiga, spontana skratt.

För att komma in i de två männens stil är det en god idé att först se serierna och sedan läsa boken, och på så sätt förstå var alla de små passivt aggressiva och underfundiga kommentarerna kommer från vardera författaren. Boken finns än så länge bara på engelska och är perfekt för den som älskar resor, biografier och torr, engelsk humor.