Stora boken om vin

Wine: A Tasting Course
Bok av Marnie Old
Stora boken om vin av Marnie Old är en pedagogisk bok om vin. Med ett enkelt språk och lättförståeliga illustrationer guidar denna bok läsaren genom vinets värld. Här ges information och tips om olika druvsorter, vinsorter och vinregioner. Läsaren får även konkreta tips på hemmaprovningar samt om köp, servering och förvaring av vin.
4 utgåvor
Välj utgåva
Stora boken om vinSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174613193
Wine A Tasting Course : Every Class in a GlassEngelska - Inbunden
ISBN: 9781409338680
Wine: A Tasting Course: Every Class in a GlassEngelska - Inbunden
ISBN: 9781465405883
Wine A Tasting Course : Every Class in a GlassEngelska - E-bok
ISBN: 9781409357469
Stora boken om vin är en rolig och mycket pedagogisk vinbok av Marnie Old. Denna bok beskriver en komplex produkt på ett väldigt enkelt och lättförståeligt sätt. Med informativa bilder och konkreta tips guidas läsaren genom vinets mystiska värld. Här ges även tips på viner att prova hemma för att lära sig mer om vin.

Den här boken är mycket informativ och välskriven. Den passar alla som tröttnat på vinsnobbars jargong om att vinet smakar läder, viol eller andra obegripliga attribut. Äntligen finns det en vinbok som tar bort allt det svåra och gör det ganska lätt att förstå vin. Här får läsaren lära sig att prova, prata om samt köpa vin. Den ger även information om vanliga vinsorter, druvor och vinregioner. Den passar perfekt för nybörjare som vill bekanta sig med de vanliga vita, röda och mousserande vinerna. I första hand är detta en praktisk bok. Om du vill ha mer information och teori kan man istället köpa en av de andra hundratals vinböckerna som finns.

Denna bok passar perfekt som present bok, men även för den som vill komma igång och lära sig mer om vin. Jag kan varmt rekommendera den till alla som är nyfikna på vinprovning. Om du redan har vinkunskap är dock denna bok nog för grundläggande.