Kate

Bok av Kate Moss
Kate Moss är en av historiens mest berömda modeller. Hon upptäcktes som tonåring och hennes magra utseende stod i kontrast till det rådande idealet. Det dröjde inte länge innan världens fotografer slogs för att få fotografera denna ikoniska modell. I denna självbiografi bjuder hon läsaren på en personlig återblick av sin makalösa karriär.
Kate Moss är en ikonisk modell som är känd över hela världen. Hon har haft en enorm framgång som modell, men även utstått hård kritik för diverse uttalanden och händelser. Den brittiska modellen började sin karriär redan som 14-åring och det dröjde inte länge innan hela världen hade ögonen på denna magra modell med stora oskyldiga ögon. Med underklädeskampanjen för Calvin Klein kom det riktiga genombrottet.

Kate Moss har onekligen en unik karriär. Hon är en av de största modellerna någonsin och var en av de berömda supermodellerna under 90-talet. Hennes magra kropp har skapat stor debatt. Kritikerna menade att hennes utseende skapade sjuka ideal hos kvinnor medan hyllningskören menade att Kate skapade stilen heroin chic fashion. Skönhetsidealet size zero fick ett stort genomslag med Kate Moss. Hon är även omgiven av många skandaler. Bland annat har hon kritiserats för sitt hårda festande och att hon setts snorta kokain. Även många uttalanden har kritiserats. Detta gör henne dock bara mer intressant. Denna självbiografi beskriver hennes liv och här ger hon även ett mycket personligt perspektiv på sin unika karriär. Den är mycket välskriven och innehåller såklart mängder av ikoniska kampanjbilder. En perfekt coffee table-bok för den som är intresserad av modeindustrin och modeller.