En mördares spegelbild

Alexandra Steen, #1
Bok av Annika Duvert
En omtyckt och skötsam tonårstjej har försvunnit. Människorna i Märsta söker efter henne men det dröjer hela tre månader innan flickans lik hittas under en bro till Steningebadet. Polisen hittar vare sig spår eller motiv, och snart mördas fler kvinnor. Alexandra Steen och hennes kollegor börjar misstänka att svaren finns i det förflutna.
5 utgåvor
Välj utgåva
En mördares spegelbild : kriminalromanSvenska - Pocket
ISBN: 9789163980886
En mördares spegelbildSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726124323
En mördares spegelbildSvenska - E-bok
ISBN: 9788726116083
En mördares spegelbildSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726124316
En mördares spegelbildSvenska - Pocket
ISBN: 9789186377045
Anna, som går i nian, är på skolans avslutningsfest när hon plötsligt får svår huvudvärk och hon bestämmer sig för att gå hem. Bästisen undrar om Anna vill att hon ska följa med henne, men hon avböjer. När Anna nästan är hemma känner hon hur någon kommer smygande på henne och snart har hon en trasa över sin mun. Efter den stunden är hon försvunnen.

Det blir kriminalinspektör Alexandra, tillsammans med sina kollegor som ska lösa fallet. Det samlas ihop för en skallgång och det letas efter Anna från morgon till kväll och det i månader. När Anna inte hittas blir det till slut vardag igen. Efter tre månader beger sig två pojkar en tidig morgon för att fiska. Den ena pojkens krok fastnar på något som han inte kan dra upp, så han går för att ser efter vad som fastnat på den. Han upptäcker då att det ligger något i sjön under en liten bro. När han kommer närmare ser han att det är en död människa. De båda pojkarna blir chockade och springer direkt hem till sina föräldrar som ringer polisen.

Efter ett tag försvinner Maria, en annan ung kvinna. Hon befinner sig på krogen när hon blir illamående. Marie och en väninna bestämmer sig att dela på en taxi hem. Det är väninnan som går av först. När Maria stigit av taxin och bara har en kort bit kvar hem får hon en känsla av att någon följer efter henne. Hon känner att hon får en trasa på munnen och efter det är hon också försvunnen.

När Maria varit försvunnen i några dagar är en kvinna ute på morgonpromenad med sin hund. Plötsligt börjar hunden dra iväg med henne och skäller högt. Där i en vass hittar hon en död kvinna. Är det Maria, eller någon annan?

Även en äldre kvinna hittas senare nedslagen och död i sitt hem. Polisen ser att kvinnan legat död länge, men några kopplingar mellan henne och de unga flickorna kan de inte hitta. Efter ytterligare ett tag försvinner det en ung kvinna återigen. Är det så att det är en seriemördare som går lös?