Rom för foodisar

Bok av Peter Loewe
Rom är en av världens gastronomiska metropoler. Här finns fantastisk glass, kaffe, pasta, pizza och mycket mer. Författaren och journalisten Peter Loewe har bott i Rom i över 30 år och i Rom för foodisar delar han med sig av sina bästa tips. Resultatet är en omfattande krogguide med de bästa ställena i staden.
3 utgåvor
Välj utgåva
Rom för foodisarSvenska - Pocket
ISBN: 9789127155282
Rom för foodisarSvenska - E-bok
ISBN: 9789127156371
Rom för foodisarSvenska - Okänt
ISBN: 9789127155299
Det finns få städer som erbjuder kulinariska upplevelser av samma kvalitet som Rom. Italienarna är kända för sitt vin, glass, kaffe, pasta, ostar, pizza, oliver, charkuterier och mycket mer. Det finns så mycket att det nästan blir överväldigande. Författaren gör ett lyckat försök att skriva ned de tipsen på de bästa ställena. Hans matguide är mycket omfattande och fungerar som en perfekt vägvisare på semesterresan. Tack vare smarta kartor går det lätt att hitta de olika ställena som han rekommenderar. Jag gillar framför allt att han tipsar om ställen som ligger utanför de klassiska turiststråken. Många restauranger ligger i stadens ytterkanter dit få turister hittar. Utöver restauranger och pizzerior finns det även en lång lista med glasställen, kaféer och matbutiker. Den som vill uppleva Rom och italiensk gastronomi som en italienare bör definitivt skaffa denna krogguide. Det enda negativa med denna bok är att det krävs en lång semester för att kunna besöka alla ställen.

Jag gillar verkligen den personliga touchen i denna bok. Författaren delar med sig av anekdoter och sina personlig upplevelser under sin tid i rom. Bland annat beskriver han om det rådande pizzakriget. Mycket läsvärd!