Vill inte

Bok av Per Nilsson
Det här är en ungdomsbok som bygger på verkliga händelser. Boken innehåller alla former av vidrigheter, från mobbning till svek och övergrepp. Men vid sidan av det finns också vänskap och kärlek. Boken är riktad till ungdomar men passar även för unga vuxna och för dem som vill sätta sig in i hur svår uppväxten kan vara.
2 utgåvor
Välj utgåva
Vill inte, villSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129710410
Vill inte, villSvenska - E-bok
ISBN: 9789129717723
Vill inte, vill
Författaren av boken är Per Nilsson. Boken är uppdelad i två delar. I första delen är det många små berättelser. Berättelserna kretsar kring sexuella övergrepp, rasism, makt och mobbning. Saker som är väldigt mörka, men är viktiga att prata om. Alla personer som har en egen berättelse, är med i del två av boken. Det är såna personer som har någon koppling till huvudpersonen som heter Nora.
📚
📖
På sida 90 börjar del två och där följer man bara Nora. Nora går i tvåan på gymnasiet. Nora tycker att sexuella övergrepp är helt fel och är beredd på att gå långt för att få göra hämndaktion, även om hon själv inte har blivit utsatt för mer än tafsande. Vilket man läser om precis i början. Där Nora säger ifrån på ett speciellt sätt. Vågar Nora verkligen sätta sin plan i verket? Är det någon bra idé? Hur ska allt gå? Boken är baserad på verkliga händelser.
📚
📖
Åldersgrupp: Det finns inte någon direkt åldersgrupp, bara man klarar av att läsa om sexuella övergrepp osv. Men jag skulle nog säga att man ska vara 14+.
📚
📖
Bokgenre:
📚
📖
Antal sidor: 211 sidor
📚
📖
Betyg: 3,5
📚
📖
Jag tycker att boken var bra. Jag tycker att första delen var bättre än andra delen, då boken blev långdragen ibland. Samtidigt tyckte jag om huvudtemat med boken och att man fick följa Nora genom olika bekymmer. Det var intressant att veta hur Nora tänkte i olika situationer och vad hennes kompis tänkte. Jag tycker det är bra att författaren tar upp djupa ämnen som inte så många andra pratar om.
I den här boken möter läsaren killar och tjejer som blir mobbade och utsatta på olika sätt. En del får veta att de borde sluta andas, andra utsätts för sexuella övergrepp. Det bygger på verkliga händelser och en hel del historier är rejält mörka. Som läsare är man glad att det också finns en del kärlek i boken. Berättelserna är gripande men det blir lite väl många personer att hålla koll på. För den som söker en bok med humor är inte det här rätt val. Här är det i stället inlevelsen i allt det hemska som är störst.