Djupgraven

Bok av Camilla Sten
Djupgraven är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter sjömansskrock och bäddar för sträckläsning. I huvudpersonen Tuva får vi också en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle. Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ... Tillsammans har mor och dotter Sten skapat en olidligt spännande första del i en rysartrilogi. Viveca Sten är en av våra största deckarförfattare, dottern Camilla har nyligen släppt sin hyllade debutroman för vuxna.
Tuva 12 år bor på Harö och går i skolan på Runmarö. Hennes familj har bott i skärgården i generationer. Tove känner sig inte som de andra kompisarna och hamnar ofta utanför. En dag har skolan orientering och Axel försvinner i dimman. Tuva får en vän i Rasmus, kanske lite mer än en vän..
En överraskande och spännande bok om nordisk folktro och sjömansskrock.
En bok som även vuxna har behållning av.Huvudkaraktärerna är barn(går på mellanstadiet) men det är spännande med alla sägner från skärgården och havsfolket.