Vid nattens ände

Am anderen Ende der Nacht
Bok av Jan-Philipp Sendker
Författaren till världssuccén "Konsten att höra hjärtslag" är tillbaka med den tredje delen i Kina-trilogin - en spännande thriller som också är ett laddat relationsdrama. Under en resa till Kina drabbas den amerikanske journalisten Paul Leibovitz och hans Christine av alla föräldrars värsta mardröm: deras fyraåriga son försvinner. Han återfinns efter mindre än ett dygn men familjen varnas för att de som fört bort sonen kommer att försöka på nytt. Den enda säkra platsen är den amerikanska ambassaden i Peking, tusentals kilometer bort. Men hur ska de kunna ta sig dit när militären och polisen söker efter dem och kontrollerar alla flyktvägar? På den farofyllda resan måste de ta hjälp från främlingar, men hur ska de veta vilka de kan lita på?
8 utgåvor
Välj utgåva
Am anderen Ende der Nacht (Die China-Trilogie 03)Tyska - Pocket
ISBN: 9783453421486
Am anderen Ende der Nacht (Die China-Trilogie 3)Tyska - Inbunden
ISBN: 9783896673893
Am anderen Ende der NachtTyska - Ljudbok
ISBN: 9783837136029
Vid nattens ändeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472590
Vid nattens ändeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137152479
Vid nattens ändeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178272341
Vid nattens ändeSvenska - Pocket
ISBN: 9789179130350
Vid nattens ändeSvenska - E-bok
ISBN: 9789137152486
Fortsättning på historien om Paul och Christine
som kryddas med kärlek, spänning och rädsla i att fångas in och straffas . En bok som är svår att lägga ifrån sig
Älskar den här triologin och hur man lär sig om Kina. Läskigt land när man tänker efter och tänker efter gör man verkligen efter den här boken. I övrigt tyckte jag det var lite seg och krystad story, de två första böckerna i trilogin är bättre. Men Jan-Philipp Sendker är en författare som beskriver natur och miljö väldigt vackert tycker jag, det är fint.
Boken utspelar sig i ett Kina som inte är helt fritt. Paul och Christines son David blir uppmärksammad av en kvinna i en djurpark. Hennes pojkvän kidnappar David när Paul är på toaletten. Som tur är lyckas Paul få tillbaka sin son, men blir i stället tvungen att fly tillsammans med familjen. Han tar hjälp av sin vän Zhang, en gång polis, numera munk. Målet är att familjen ska ta sig till den amerikanska ambassaden i Peking. Inte helt lätt när staden ligger långt bort och familjen är jagad av såväl polis som militär. Under resans gång tvingas Paul och hans familj lita på olika människor. Alla vill dem förstås inte väl.

Det här är en intressant resa genom ett märkligt och korrupt land. Som läsare får jag möta flera olika typer av kineser: den fattiga bonden Luo och hans sonson Da Lin, den shoppingtokiga Gao Gao, för att nämna några. De representerar så olika öden och delar av befolkningen, men ändå ett och samma folk.

Boken är spännande som en thriller, men den är också i mångt och mycket en relationsroman. Christine anklagar Paul för att inte ha haft David under tillräcklig uppsikt och detta tär på deras relation. Samtidigt finns aldrig nåt tillfälle för dem att prata och reda ut saker och ting.

Det här är en bok som har flera djup och teman. De flesta kapitel är ganska korta, vilket snabbar upp läsningen. Karaktärsteckningarna är fenomenala, jag känner till och med dofter/lukter!

Mitt omdöme blir det högsta.
Detta är tredje delen av Jan-Philip Sendkers deckare som utspelar sig i Kina. Den handlar om parets barn som blir uppmärksammat av en kinesisk kvinna när de är på djurparken. Pojkvännens kontakter kidnappar barnet då pappan går på toaletten. De lyckas få tillbaka barnet men måste fly och kontaktar pappans bästa vän som kan hjälpa dem en bit på vägen men därefter blir de tvugna att klara sig själv.
Mycket intressant och spännande berättelse om hur det kan gå till i Kina.