Jakten på en perfekt Gin & Tonic

Bok av Hans-Olov Öberg
Jakten på en perfekt Gin & Tonic bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT. Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drink- bok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare! Hans-Olov Öberg är författare, förläggare, oberoende finansanalytiker och jazz & bluesmusiker. Efter ett besök på ett stort brittiskt gindestilleri i mitten på åttiotalet har han målmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.   »Lustfylld, initierad och inspirerande läsning, med förträffliga fotografier.« Christian Olsson, BTJ
3 utgåvor
Välj utgåva
Jakten på en perfekt Gin & TonicSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177990277
Jakten på en perfekt Gin & TonicSvenska - E-bok
ISBN: 9789177990888
Jakten på en perfekt Gin & tonicSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177991793
Det lär väl inte vara någon som har missat att Gin och Tonic är väldigt i ropet just nu. Och det med rätta! En tidlös klassiker som är modernare än någonsin! Och eftersom det är en djungel av olika sorter, olika blandningar och till och med hur isen ska vara så är det här den perfekta boken att ha till sin hjälp. Här får man lära sig allt som är värt att veta om gin &tonic och lite till. En sakkunnig författare låter oss följa med på jakten efter den perfekta gin och tonicen och det är både roligt och lärorikt!
Det här med Gin & Tonic känns som en hel vetenskap och spännande värld att upptäcka efter att ha läst den här boken. Kul med både lite historia, hans egen berättelse kring hur han upptäckte GT och sen även massa recept. Han går igenom steg för steg vad man ska tänka på när det gäller val av ginsort, tonic, garnityr, smaksättare, is och glas, samtidigt som han uppmuntrar att kreativt prova sig fram. En rolig bok för den som är drinkintresserad eller bara vill kunna imponera med lite kunskap.