Strong Inside

Andrew Maraniss
Andrew Maraniss har skrivit Wallaces historia ur ett medborgarperspektiv, och inte som en hyllning. Strong Inside är utmärkt skriven, svår att lägga ner och fascinerande både för den som är intresserad av sport och den som inte är det. Denna bok tar oss tillbaka till ett Amerika som var allt annat än rättvist.
Som den första afroamerikanske basketspelaren i college division SEC i USA fick Perry Wallace sitt namn på många löpsedlar. Få av dessa rubriker och artiklar kom att berätta Wallaces verkliga historia och inte heller hans eget perspektiv då han skrev in sig själv i historieböckerna.

Andrew Maraniss, författaren av denna bok, tog examen från Vanderbilt, samma universitet som Perry Wallace gick på, intervjuade Wallace i samband med en av sina kurser. Denna intervju blev i sin tur ryggraden till denna bok. Maraniss tar läsaren mycket djupare än tidningsrubrikerna i en noggrant undersökt och passionerad bok. En bok som inte romantiserar vad Perry Wallace lyckades åstadkomma utan istället berättar vad denna unga man behövde gå igenom, mentalt och fysiskt, endast för att få spela den sport han älskade.