Tre magiska gåvor

The silver secret
Bok av Astrid Foss
På trillingarna Hanna, Ida och Magdas tolvårsdag ska de enligt legenden förses med varsin magisk förmåga. De är nämligen prinsessor i ett förtrollat rike. Men så försvinner deras föräldrar. De har kidnappats av den onda Skugghäxan som ta makten över det magiska ljussken som skyddar riket. Nu måste trillingarna stoppa henne! De smyger ut ur slottet på natten och beger sig in i skogen, på jakt efter sina föräldrar men också ett livsviktigt ljusklot. Uppdraget är både farligt och svårt. Klotet finns i boet hos en vacker, silverbefjädrad fågel, djupt inne i den frosthöljda skogen . Snösystrarna är en ny, härlig serie för alla som gillar spänning, prinsessor och magi! Vackra klänningar och tindrande diadem har en självklar plats men det har även systrarnas mod och klipskhet.
5 utgåvor
Välj utgåva
Snow Sisters: The Silver SecretEngelska - Pocket
ISBN: 9780857639653
Snow Sisters: The Silver SecretEngelska - E-bok
ISBN: 9780857639660
Tre magiska gåvorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789132211980
Tre magiska gåvorSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789132212222
Tre magiska gåvorSvenska - Okänt
ISBN: 9789132212215
Tre magiska gåvor är den första delen i den nya serien Snösystrarna. Den handlar om de tre systrarna Hanna, Ida och Magda som bor i Nordovien. De håller på att upptäcka sina magiska krafter när plötsligt deras föräldrar är borta och Skugghäxan vill ta makten över det förtrollade riket där systrarna bor.

Redan på framsidan kan man tydligt se att författaren är väldigt influerad av Frost och systrarna Anna och Elsa. Det märks även i boken. Lite för väl tycker jag och det stör en hel del. Jag sitter och irriterar mig medan jag läser och märker det ena efter det andra som påminner om Frost. Men jag gissar att författaren vill spinna lite på Frostvågen och hoppas kunna locka barnen som älskar Frost till att läsa denna. Gillar man magi, prinsessor och förtrollade världar så kanske det inte gör så mycket att det känns som författaren ”apar” efter föregångaren men jag tror att det också kan avskräcka en del. Berättelsen är bra översatt och läsningen får ett trevligt flyt. Tyvärr fick jag läsa boken själv då sonen blev avskräckt av både färgen och prinsesstemat. Passar barn från ca 5- 6 år och uppåt!
-