Minas hus

Blondehuset
Heidi Bjørnes

Minas hus är en varm och humoristisk roman om kärlek, vänskap och om att livet alltid ger oss nya chanser bara vi är villiga att ta emot dem. I nästan hundra år har det vackra, vita huset på Strandveien varit en trygg hamn för sina invånare. Konstnären Mina har levt hela sitt liv där, men efter makens död känner hon sig alltmer ensam. En kväll knackar en okänd kvinna på dörren. Mina låter henne stanna, och snart fylls hennes barndomshem av en brokig skara människor som alla behöver någonstans att bo. Mellan dem växer en vänskap fram som ger dem modet att öppna upp sig för nya äventyr och ny kärlek.

Mindre

Minas hus är en varm och humoristisk roman om kärlek, vänskap och om att livet alltid ger oss nya chanser bara vi är villiga att ta emot dem. I nästan hundra år har det vackra, vita... Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
BlondehusetNorska - Inbunden
ISBN: 9788282701150
BlondehusetNorska (Bokmål) - Inbunden
ISBN: 9788269074970
BlondehusetNorska (Bokmål) - Pocket
ISBN: 9788282701334
Minas husSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189057388
Minas husSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189057432
I nästan hundra år har det vackra vita huset varit en trygg hamn för sina invånare. Konstnären Mina har bott här i hela sitt liv både som barn, med sitt livs kärlek och nu som änka. Hon öppnar sitt hem och fyller det med en brokig skara med människor. Huset fylls av vänskap, kärlek, äventyr och allt som hör livet till.

Jag tycker att själva grundstoryn till boken är riktigt bra. Den är mysig och charmig. Jag tycker dock att den är rörig och jag har svårt att hålla koll på alla karaktärer som författaren bjuder på. Detta gjorde att jag hade svårt att komma in i boken och det tog lång tid innan jag hade koll på alla karaktärer. Som feelgood så innehåller den alla de klassiska ingredienser som kärlek, vänskap, humor och sorg. Boken berörde mig dock trots att den är rörig och det var det som räddade boken och gjorde att jag gillade den. Ett stort plus för det otroligt vackra bokomslaget. En läsvärd, charmig och mysig feelgood med en ton av sorg och allvar.
Mina har bott länge i sitt hus och dit är alla välkomna! Och det är en brokig skara människor som har hamnat där av olika anledningar. Lillian har bott längst, 17 år. Hon kom dit för att fly undan sitt förflutna och blev sen kvar. Johan flyttade in när hans hus brann ner och Anna flyttade in när Mina berättar att hennes sjukdom blir värre och minnet sviktar. Det är några av de unika människor som boken handlar om.

Det är en charmig och fin feelgood jag får läsa! En bok där vi får följa karaktärerna genom olika delar av livet, både det bra och även det mindre bra.

Boken har både humor och allvar, jag skrattar för mig själv när jag läser för att på nästa sida få en tår i ögat. Jag tycker att författaren med mycket värme och kärlek berättar den här historien om människor som på olika sätt behöver varandra och vänskapen som det ger i huset.

Det är målande beskrivningar av både personer och miljö och det är en debutroman som ger mersmak. Jag tycker om sätter historien byggs upp och hur hon knyter ihop allt i slutet. Jag är inte klar med karaktärerna i Minas hus! Jag vill läsa mer om dem! En perfekt bok för lata sommardagar! Rekommenderas!
Fängslande bok om de olika människor som möts under Minas tak. Här möte vi personer med blandad bakgrund och olika livsöden i sitt bagage. Alla har dem något vi känner igen oss i. Kvinnan som blir kär i mannen som bara är 8 år äldre än sonen. Mannen som blir bedragen och där frun ångrar sig när hon blir lämnad av älskaren, bonusmamman som får agera hushållerska, mannen som söker efter kärleken men inte kan frigöra sig från sin mamma och huvudpersonen själv som drabbats av demens och vandrar mellan att ha koll på situationen till att glömma helt,En bok som bjuder på både skratt och tårar och en hel del eftertänksamt samt att man blir varm i hjärtat.
Mina har bott i sitt hus på Strandveien hela sitt liv. Sedan maken dog har Mina öppnat upp sitt hus för andra som behöver en plats att bo på och nu är det ett gäng kantstötta människor som har funnit en fin gemenskap tillsammans i huset. Det är ett härligt persongalleri som författaren bjuder oss på, jag gillar de olika karaktärerna som alla har sina egna egenheter och problem. Det är fint att följa den trevande starten när de börjar lära känna varandra och upptäcka att de för första gången i livet har en vän. Jag gillar den varma känslan som hela berättelsen omsluts av och den härliga omtanken alla karaktärer har om varandra trots att de inte är släkt. Det är en mysig roman som får mig att må bra. Boken har en skön humor som får mig att dra på smilbanden flera gånger om. Vi bjuds på målande beskrivningar och det är lätt att se miljöerna och det mysiga huset framför sig. Minas hus är en debutroman som ger mersmak, jag vill läsa fortsättningen på Minas hus redan nu så jag får veta hur det går för Anna, Egorbert, Johan och de andra. Det är en perfekt bok att sjunka ner i hängmattan med nu i sommar och drömma sig bort för en stund!