Vår kokbok Vegan

Bok av Sara Begner
Vår kokbok vegan är en variant av klassikern och innehåller 200 recept från växtriket. Svensk husmanskost varvas med recept från andra delar av världen. Boken innehåller en genomgång av kostråd för veganer och en omfattande faktadel om livsmedel. Extra vikt läggs vid de vegetabiliska proteinerna och källor till olika näringsämnen. Passar både nyfikna nybörjare och erfarna veganer.
Superbra kokbok för vegansk mat med många bra recept. Jag äter själv allt men köpte denna och nu har vi minst två veganska matdagar i veckan för välmåendet hälsan och miljöns skull. Barnen uppskattar maten bättre änjag trodde från början och vi tycker recepten är enkla och goda för vardagar men även vid festmiddagar använder vi recepten.
År 2015 kom äntligen den veganska versionen av Vår kokbok. Den gamla klassikern står i de flesta hem och är ofta den första kokboken som köps till det egna hemmet. Nu kan bokhyllan kompletteras med den veganska upplagan med 200 recept för alla tänkbara tillfällen. Tillsammans med de vackra bilderna är det ett nöje att bläddra bland recepten. Det gör dessutom gott för själen att så många av recepten är klimatsmarta.

För inbitna veganer är boken kanske redan en del av köket och bör så vara. Den passar också nyfikna nybörjare och gör det enklare att bredda variationen i matlagningen. Grytorna görs mustiga och efterrätterna är precis så söta och onyttiga som man önskar. Detta är en kokbok som kan användas dagligen eller plockas fram när gästerna kommer.