Jag ville leva på djupet

Peter Handberg

Walden Pond är en liten sjö i delstaten Massachusetts i USA, nära staden Concord strax norr on Boston. Sjön gör egentligen inte mycket väsen av sig, knappt en kilo meter lång och några hundra meter bred. Det var hit Henry David Thoreau sökte sig för att "leva på djupet och suga all märg ur livet" i en liten hydda inte långt från sjöns norra strand. Boken som blev resultatet av åren vid Walden Pond har blivit en klassiker både för miljöaktivister, filosofer och litteraturälskare, en undervisning på ögonhöjd med läsaren i konsten att leva självständigt och nära naturen.

Peter Handberg, som gav ut den senaste översättningen av Walden, har sökt sig till sjön för att se miljöerna som inspirerade Henry David Thoreau. Det har blivit en personlig, inspirerande och kunskapsrik rese- och essäbok om en av den amerikanska litteraturens mest egensinniga och märkvärdiga författare, som i sina tankar om civil olydnad, ekologi och vegetarianism, och i sitt motstånd mot slaveriet, har blivit ett föredöme för vår egen tid.

Peter Handberg är författare och översättare. Hans senaste skönlitterära projekt har varit en svit självbiografiska romaner: Den vita fläcken (2015), Klubb Ibsen (2013) och Skuggor (2012). Han har också blivit mycket uppmärksammad för sina översättningar av Friedrich Nietzsches brev.

Mindre

Walden Pond är en liten sjö i delstaten Massachusetts i USA, nära staden Concord strax norr on Boston. Sjön gör egentligen inte mycket väsen av sig, knappt en kilo meter lång och... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
Jag ville leva på djupetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127141582
Jag ville leva på djupetSvenska - E-bok
ISBN: 9789127141599
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Plusbok
177 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Bokextra
196 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Adlibris
208 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
CDON
209 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Bokus
209 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Ginza
209 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Book Outlet
210 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
100 kr + 59 frakt