Grannflickan

Bok av Ann Olerot
En sen höstkväll är Sandra på väg hem från jobbet i Falköping. Himlen färgas svart av aska och när hon närmar sig Sigurd Kochsgatan inser hon att eldsflammorna kommer från hennes hus. Desperat försöker hon hitta sin man och sitt barn bland folkmassorna som hopat sig runt huset. Sandra grips av panik och befarar att det värsta har hänt hennes familj. Ett par dagar senare blir Sandra överfallen och polisen inser att det finns ett hot mot henne. Julian Eriksson och hans Falköpingskollegor jobbar febrilt med att lösa fallet. Samtidigt sker mord som kan ha samband med branden. Snart får de flera misstänkta personer som på något sätt är kopplade till husets förra ägare Ulla och Tore. Bakom en gardin i grannhuset, står en liten flicka på andra våning, som längtar efter att komma bort från verkligheten. Vet hon något som Julian och hans kollegor inte vet?
2 utgåvor
Välj utgåva
GrannflickanSvenska - Pocket
ISBN: 9789163731051
GrannflickanSvenska - E-bok
ISBN: 9789163731068
Ann Olerots debutroman som inte till en början imponerade på mig, men som tur är förkastar jag aldrig böcker jag har börjat läsa. Ju mer jag läste desto mer blev jag fast i denna spänningsroman som inleds med att Sandra kommer hem efter ett jobbpass och möts av en eldsvåda. Finns hennes man och son i det brinnande huset? Berättelsen tar sen med läsaren i familjerelationer, spelskulder, misshandel och mord. En central del i boken har grannflickan Elin som lever med sin elake far och psykisk sjuka mamma.

Tyvärr fanns det lite korrekturfel vilket ger ett slarvigt intryck, men jag kan verkligen rekommendera att läsa boken, den utvecklades just till en riktig spänningsroman.