Välkommen till Himmelsta

Bok av Hanna Landahl
I Himmelsta händer det inte särskilt mycket och invånarna lever ganska inrutade liv. När kommunen beslutar att ett hem för ett fåtal ensamkommande flyktingbarn ska öppnas blir reaktionerna från flera håll allt annat än positiva. Nicke, blivande granne till boendet, är en av de som anser att initiativet måste stoppas. När Ibra, Hamid och Muhammed sedan flyttar in förändras en hel del för folket i Himmelsta.
2 utgåvor
Välj utgåva
Välkommen till HimmelstaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187393419
Välkommen till HimmelstaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177355793
Jag hade på något sätt fått för mig att den här boken skulle likna "Skillnaden mellan lingon och blåbär" Annah Ovesson. Detta visade sig vara en bok med mycket mer allvar än Ovessons bok.

Tyvärr, fastnade jag inte alls för den här boken. Jag hejade på Ibra, men bara lite halvhjärtat. Karaktärerna kryper inte in under huden som jag, efter att förstått allvaret i boken, ville att de skulle göra.

Dessutom är jag kritisk till korrläsningen av denna bok. Det var flera ställen särskilt i senare halvan där det saknades ord, var lite märklig meningsbyggnad och hade hoppat in ord som inte skulle vara där, bland annat.