Livets Vatten

Bok av Michel Jamais
I denna bok beskriver vin- och dryckesexperten Michel Jamais världens olika spritsorter. På ett pedagogiskt sätt med illustrationer och bilder berättar han om de olika sorternas historia, tillverkningsprocess, råvaror, regelverk, servering och mycket mer. Författaren har lång erfarenhet av dryckesutbildning som lärare på sommelierutbildningen vid Restaurangakademin. Han anses vara en av Sveriges främsta dryckeskännare.
Denna bok är en gedigen översikt över världens spritsorter. Här finns utförliga beskrivningar av alltifrån vodka till whisky. Det är en utmärkt referensbok för alla som är intresserande av sprit eller som studerar till sommelier eller bartender. De olika spritsorterna beskrivs noggrant med information om produktionssätt, lagring, råvaror, historik, bästa producenterna samt serveringstips. Författaren har lång erfarenhet av utbildning av sommelier samt som vinskribent. Han har gett ut många vinböcker som hyllats av studenter såväl som vinentusiaster. Denna bok är ett perfekt komplement till de andra böckerna och passar framför allt de som studerar ämnet.

Boken är mycket pedagogisk och innehåller många kartor och fotografier, vilket gör det lättare att förstå dessa komplexa drycker. Jag är personligen mer intresserad av vin än sprit, men efter att ha läst denna bok ökade definitivt mitt intresse för de olika spritsorterna!