Över frusen älv

Bok av Theréze Ingmarson
Sophie har lämnat västkusten, och vännerna där, för gott på grund av kärleken till Christer. En dimmig höstdag kommer Sophie fram till den gård hon köpt i Älvdalen. Huset ligger djupt inne i skogen, och hennes granne Ingemar informerar henne hjälpsamt om att den där "petmojen" till telefon kan hon glömma. Deras nya liv på gården blir dock inte som de tänkt sig. Sophie påminns ständigt om de otäcka händelser hon varit med om sommaren innan, och har svårt att känna sig hemma. Men hon hinner dock inte oroa sig längre, plötsligt får hon ta hand om flera vanskötta djur som en släkting lämnar efter sig. Gården fylls med liv, och Sophie arbetar hårt för att göra det till ett välkomnande hem för både människor och djur. "Över frusen älv" är den andra boken i trilogin "Böckerna om Sophie", efter inledningen "Flugfiskarens dotter". Theréze Ingmarson är en svensk författare som ofta skriver om kärlek, natur, realtioner och stugliv. Ingmarson har hyllats av läsare för sina vackra naturskildringar och känsla för att skriva feelgood-romaner med djup i.
3 utgåvor
Välj utgåva
Över frusen älvSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175237213
Över frusen älvSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198343601
Över frusen älvSvenska - E-bok
ISBN: 9788726282603
Här är det åter feelgood och spänning som gäller samt en stor skopa dramatik. Den här boken är lika välskriven som den förra och vi får vara en del av Älvdalens vackra natur. Det är känslosam läsning och jag blir starkt berörd av det som drabbar Sophie. Egna minnen väcks till liv och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna.
Jag gillar den här boken, dock infinner sig inte den där goa känslan som jag var i under läsningen av Flugfiskarens dotter. Om det beror på något i boken eller hos mig, eller rentav en kombination, vet jag inte. Men som sagt det är en bra bok och jag ser fram emot fortsättningen. Över frusen älv får ☕☕☕ + en rejäl påtår, nära nog en fjärde ☕. Det fina omslaget och nätta formatet får även denna gång en 🍰.
"Vad tar du dig till, unge?!", "Hans gummistövel träffade russet i magen."

Ännu en gång har författaren virat runt mig med lillfingret i sin bok. En sådan mysig och spännande roman som jag inte kunde släppa taget om. En riktig bladvändare, välskriven och för mig lagomt med beskrivningar om olika saker/människor. Och emellanåt var jag nära till tårar under bokens gång. Sorgligt med andra ord då och då men kärleken övervinner allt det jobbiga.

Det här är andra delen i serien om Sophie där miljön utspelar sig i Älvdalens skogar. Med närhet till naturen och djuren. Kärleken Christer, vänner och arvstagare som gör allt för att få allt till sitt. Någon hittas död på ett golv, hur länge har kroppen suttit där?
Det finns en sida i boken som berörde mig mest som jag själv varit med om men mycket tidigare än Sophie. Vill ni veta vad som händer i Sophie's liv så är boken värd att läsa och även olika saker som hänt när hon var yngre.