Över frusen älv

Theréze Ingmarson

Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och kärleken till Christer får henne att lämna västkusten för gott. Hon fyller gården med vanskötta djur som en avliden släkting lämnar efter sig. Samtidigt maler minnen från sommarens otäcka händelser vid sommarstugan nästgårds. Och vem ses som mest varglik, giriga arvtagare eller de fyrbenta som smyger runt knuten? Allt medan kylan tränger sig på.

Mindre

Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och kärleken till Christer får henne att lämna västkusten för... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Över frusen älvSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175237213
Över frusen älvSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198343601
Över frusen älvSvenska - E-bok
ISBN: 9788726282603
Här är det åter feelgood och spänning som gäller samt en stor skopa dramatik. Den här boken är lika välskriven som den förra och vi får vara en del av Älvdalens vackra natur. Det är känslosam läsning och jag blir starkt berörd av det som drabbar Sophie. Egna minnen väcks till liv och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna.
Jag gillar den här boken, dock infinner sig inte den där goa känslan som jag var i under läsningen av Flugfiskarens dotter. Om det beror på något i boken eller hos mig, eller rentav en kombination, vet jag inte. Men som sagt det är en bra bok och jag ser fram emot fortsättningen. Över frusen älv får ☕☕☕ + en rejäl påtår, nära nog en fjärde ☕. Det fina omslaget och nätta formatet får även denna gång en 🍰.
"Vad tar du dig till, unge?!", "Hans gummistövel träffade russet i magen."

Ännu en gång har författaren virat runt mig med lillfingret i sin bok. En sådan mysig och spännande roman som jag inte kunde släppa taget om. En riktig bladvändare, välskriven och för mig lagomt med beskrivningar om olika saker/människor. Och emellanåt var jag nära till tårar under bokens gång. Sorgligt med andra ord då och då men kärleken övervinner allt det jobbiga.

Det här är andra delen i serien om Sophie där miljön utspelar sig i Älvdalens skogar. Med närhet till naturen och djuren. Kärleken Christer, vänner och arvstagare som gör allt för att få allt till sitt. Någon hittas död på ett golv, hur länge har kroppen suttit där?
Det finns en sida i boken som berörde mig mest som jag själv varit med om men mycket tidigare än Sophie. Vill ni veta vad som händer i Sophie's liv så är boken värd att läsa och även olika saker som hänt när hon var yngre.